Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

25 nejlepších doutníků světa roku 2009

25 nejlepších doutníků světa roku 2009
25ti nejlepších doutníků roku 2009 podle Cigar Aficionado

Únorové číslo časopisu Cigar Aficionado uvádí 25 nejlepších doutníků světa roku 2009. Nejlepšímu z nich – Padrón Family Reserve No. 45 Maduro (video, hodnocení) z Nikaragui je věnovaná nevětší pozornost i prostor (2 strany). Na druhé příčce je kubánský Cohiba Siglo V Tubo (video, hodnocení) a na třetí příčce je My Father No. 1 (video, hodnocení) rovněž z Nikaragui.

Další v pořadí jsou doutníky z brandů: Diamond Crown, Oliva, 601, Arturo Fuente, Rocky Patel, Ashton, Partagas, CAO, a další. U každého hodnoceného doutníku jsou uvedeny jeho zákl. parametry vč. ceny.

Časopis sestavil rovněž žebříček doutníků s tím nejlepším poměrem kvalita/cena pro „lovce výhodných nákupů“. Na vrcholu tohoto seznamu, který neobsahuje dražší doutník než 6USD, se objevují brandy: Ambos Mundos, Brick House, Hoyo de Tradición, Oliva.

V mnoha případech se právě hodnocení časopisu Cigar Aficionado stává referenčním odkazem při rozhodování o nákupu doutníků a tomu se přizpůsobily přirozeně i prodejny zejména ty internetové.

Zdroj: Cigar Aficionado

Napsat komentář