Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Reyes Family Premier Perfecto

Reyes Family Premier Perfecto

Doutníky Reyes Family Premier Perfecto jsou vyráběny v Hondurasu, jako vázací a plnící tabák jsou použity listy nikaragujského tabáku, k jejichž finálnímu zabalení se používají krycí listy maduro z ekvádorské Sumatry. Stejně tak jako i jiné doutníky od Reyes Family, vyrábí tyto kousky Rolando Reyes senior.

Tvarově velice zajímavý doutník, zdobený propracovaným, ale přesto vcelku decentním prstýnkem, mne velice zajímal, proto jsem jej otestoval přibližně po dvou týdnech skladování v humidoru. Cena tohoto doutníku v ČR se pohybuje okolo 150 Kč.Konstrukce doutníku byla dobrá, žádné praskliny krycího listu a žádné problémy při oříznutí. K jeho nažhavení a zapálení díky úzkému konci postačila jedna sirka.

Kromě netradičního tvaru mne zaujal perfektní tah, který doutník provázel od začátku až do konce kouření. Hoření bylo nejdříve rovnoměrné, ale v druhé polovině se postupně stávalo nevyrovaným, to je asi jediná věc, kterou bych doutníku vytkl. Chuťově jsem byl s doutníkem spokojený a k popíjenému Staropramenu 12° byl příjemným zpestřením večera. Chuť byla zpočátku dřevnatá a postupně se měnila do zemitých tónů kávy. Síla doutníku i chuťová výraznost byla dle mého střední, což odpovídá výrobcem značeným „Medium-Full“.

Celkově jsem byl s tímto doutníkem spokojený, pokud se k němu v budoucnu dostanu, tak si jej ke kávě nebo večernímu posezení určitě dopřeji znovu.

Napsat komentář