Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Carlos Torano Exodus 1959 50 Years Robusto

Carlos Torano Exodus 1959 50 Years Robusto

Ve chvíli kdy jsem poprvé viděl tento doutník předního nikaragujského výrobce Carlos Torano, těšil jsem se až ho ochutnám. O to víc, že jde o sérii vyrobenou k 50ti letému výročí značky. Neboť právě u doutníků k výročí se výrobci snaží o vrcholně povedené produkty. A musím uznat, že v tomto případě se to povedlo.
Doutník zdobí velmi tmavý krycí list korunovaný dvěma prstýnky. Povrchová úprava doutníku krycího listu je tak dokonalá, že skoro nejsou vidět okraje listu jenž povrch tvoří. Zajímvostí tohoto doutníku je bezesporu jeho čtvercový tvar tzv. „paty“ doutníku.
Karamel, káva, čokoláda a kůže jsou tóny s nimiž máte možnost se seznámit v průběchu kouření tohoto doutníku. Samostatnou kapitolou je vynikající, tedy rovnoměrné hoření a tah doutníku. A beze zmínky nemůže zůstat ani velmi bohatý sametový kouř, který dotváří celkovou charakteristiku velmi povedeného doutníku. Kvality doutníku potvrzuje i jeho hodnocení prestižním časopisem Cigar Aficionado, tj. 12 místo světového žebříčku roku 2010. A jediným nedostatkem je, že je zatím na trhu ČR nedostupný a tak nezbývá než si ho koupit někde v cizině.

 

Napsat komentář