Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Tatuaje Havana IV Angeles

Tatuaje Havana IV Angeles

Přestože u nás nikaragujská značka Tatuaje není příliš známá naopak např. na trhu USA se jedná o vyhlášenou značku prémiových doutníků. Zajímavostí je jistě skutečnost, že za vznikem značky stojí osobnosti Pete Johnson (který je majitelem značky) a Don Pepin Garcia (který je předním výrobcem doutníků původem z Nikaragui).Jako by se nabízelo slovní spojení, že je značka setkáním moderního a tradičního. Další zajímavostí je dostupnost tohoto produktu na trhu ČR – konkrétně v internetovém e-shopu, kterou jsem zaznamenal tento rok.
Tatuaje Havana IV Angeles získal ocenění 93 bodů u Cigar Aficionado. A je zbytečné předstírat, že právě tento parametr nebyl zásadním výběrovým kritériem zejména v porovnání bodového ohodnocení vůči velikosti doutníku, tj. petit corona. Jeho povrchová úprava i konstrukce je bezchybná. Zevnějšek charakterizuje tmavě hnědý krycí list a jednoduchý prstýnek s názvem brandu. Hned po zapálení doutníku ucítíte velmi příjemnou vůni a zejména výraznou jemně nasládlou chuť chutí koření s dřevitými tóny. V závěru lze rozpoznat i tóny kůže a pepře. Hoření doutníku je pomalé a rovnoměrné, tah bezproblémový a popel světle šedivé barvy.

Kouření tohoto doutníku vyžaduje 45 min a navzdory jeho velikosti je velmi chuťově výrazný. Dalším překvapujícím atributem je bohatá produkce dýmu. Jinými slovy: Vysoký výkon za lokální  cenu kolem 120Kč.

 

Napsat komentář