Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Nat Sherman Clinton

Doutníky Nat Sherman Clinton

Při návštěvě doutníkového večera, který minulý týden pořádala společnost CigarPoint, jsem, kromě již recenzovaného Montecristo No. 4, ochutnal i doutník značky Nat Sherman, který byl v ceně vstupenky. Jedná se o doutník mírné chuti tvaru robusto, světlého krycího listu odstínu Connecticut. Zemí výroby tohoto doutníku je Dominikánská republika.

Doutník dobře táhne a jeho ostatní konstrukční vlastnosti byly v mém případě dobré, kolegovi bohužel po chvíli kouření praskl krycí list. S tím jsem se osobně zatím setkal pouze u Don Pepin Garcia Serie JJ a lze to považovat spíše za estetický nedostatek – kouření doutníku to nijak nebrání. V jemnějších chutích doutníku převládají cedrové tóny, hoření doutníku je pravidelné a netrpí zhasínáním.

Pro ty, kteří přemýšleli nad názvem doutníku, se jedná o serii pěti doutníků Nat Sherman, ve které jsou jednotlivé kusy pojmenovány po New Yorských politicích. Cena doutníku, pohybující se okolo 130 Kč, odpovídá požitku, který doutník nabídne a díky své mírné chuti je vhodný i pro začínající kuřáky.

Napsat komentář