Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Doutníky longfiller vs shortfiller

Doutníky se kromě svých tvarů a odstínů dělí i podle tabáku, který je použit k jejich vyplnění. Tradiční longfiller doutníky patří ke kvalitnějším, ale i dražším doutníkům, ale setkat se můžete i s ostatními označeními jako shortfiller, mixed filler, kubánský sandwich nebo sandwich filler.
•    Long filler – pro vytvoření vnitřní vrstvy tabáku jsou použity pouze dlouhé listy, tyto listy jsou někdy kombinovány z několika různých odrůd tabáků, tak aby výrobce dosáhl požadované chuti a kvality. V případě, že kouříte doutníky s označením pramium, tak se téměř vždy se jedná o longfiller. Listy longfilleru prochází celým doutníkem, doutník se tedy při kouření zahřívá celý a vynikají lepšími vlastnostmi hoření.
•    Short filler – opak longfiller, malé kousky tabáku a občas nasekané stonky. Tyto části tabáku mohou být zbytky po výrobě longfillerů nebo jen z horšího druhu tabáku speciálně sekaného pro shortfillery, protože by bylo vytvoření kvalitního longfilleru nemožné.
•    Mixed filler – kombinace shortfilleru a longfilleru, části listů jsou delší, ale nelze tyto doutníky nazývat plnohodnotnými longfillery.
•     Sandwich filler – nebo také kubánský sandwich, by měli být doutníky u kterých je shortfillerový tabák sbalen do dlouhých listů plnícího tabáku. Někdy je možné se setkat také s názorem, že jsou to doutníky u kterých je u hlavy doutníku ve výplni použity dlouhé listy, tak aby se kousky neodlepovali na rty kuřáka.

*Tento článek byl zkopírovaný ze starého doutníkového katalogu. Pokud máte zájem o aktuální informace, podívejte se do našich recenzí na doutníky, katalogu doutníkových značek nebo návodů

Komentáře nejsou povoleny.