Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Montecristo Petit Edmundo

Doutníky Montecristo Petit Edmundo

Montecristo Petit Edmundo je po právu další kubánský doutník značky Montecristo patřící do humidoru každého nadšence. Díky svým vlastnostem je nesporně hoden jména hlavní postavy románu slavného spisovatele Alexandra Dumas.

První Petit Edmundo jsem si koupil ve Španělsku, ale musím se přiznat, že z jistých  společenských důvodu jsem neměl příležitost si ho příliš vychutnat. Podruhé, tentokrát v Bratislavě, tomu bylo opačně.

Toto 110 mm dlouhé Petit Robusto s prstýnkem vel. 52 má čokoládově hnědý hladký krycí list, který je téměř bez znatelné žilnatosti. Na první pohled je zřejmé perfektní konstrukční zpracování, ostatně stejně jako je tomu u ostatních doutníků značky Montecristo. Výrobcem uváděná střední síla odpovídá skutečnosti. Po jeho zapálení jsem zprvu rozpoznal hořké chuťové tóny, které se dále mísily s čokoládovými. Cca v polovině lze rovněž rozpoznat dřevité tóny chutí a v závěru se vrací v úvodu rozpoznaná hořkost avšak intenzivnější.

Tah doutníku je příkladný a jeho hoření jen mírně nerovnoměrné. Světle šedivý popel drží svůj tvar cca 2cm. Mimo doporučené skladování resp. tzv. roční „odpočinutí“ doutníku v humidoru se doporučuje v průběhu přibližně 45min. nikam nespěchat. V tomto konkrétním případě jsem si ho zapálil ihned po zakoupení v bratislavské prodejně Dom Cigár a s  přehříváním jsem se nesetkal a to i navzdory tomu, že jsem si nedával nijak zvlášť pozor.

Jeho dostupnost na trhu v ČR je výborná. Prodává se běžně v krabicích po 25, 10 a také v krabičkách po 3 kusech v tubách, ceně 240Kč za kus. V porovnání s konkurenční Cohiba Maduro 5 Magicos je zjevná cenová výhodnost ve prospěch Montecristo Petit Edmundo.

Napsat komentář