Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Alec Bradley Maxx The Fix

Alec Bradley Maxx The Fix

Doutník Alec Bradley Maxx The Fix bezpečně poznáte podle toho, že se vám díky velikosti prstýnku 58 jednoduše nevejde do běžného ořezávače.

Podle informací výrobce obsahuje doutník pestré mezinárodní zastoupení tabákových listů. Konkrétněji, v případě krycího listu se jedná o nikaragujské Habano, vázací list je naopak z Kostariky a náplň je směsí listů z Kolumbie, Hondurasu, Nikaragui a Mexika. Vyrábí se od roku 2005 v honduraské továrně Nestor Plasencia, která mj. vyrábí také doutníky značek Rocky Patel, Casa Magna, 5 Vegas, Gurkha, Nestor nebo  Padilla.

Olejnatý krycí list má velmi tmavě-hnědou barvu a i konstrukce je na první pohled velice dobře zpracovaná. 127 mm dlouhý doutník působí na dotek velice pevně a jak jsem již v úvodu zmínil, pro jeho úpravu oříznutím je vhodné zvolit ořezávač určený na doutníky větších průměrů, nůžky na doutníky anebo V ořezávač.

Zapálení doutníku je bezproblémové, ale jeho hoření a tah již jako bezproblémové označit nelze. Není tedy výjimkou, že si jeho kuřák musí sem tam pomoci zapalovačem. Na druhou stranu doutník produkuje enormní množství sametového kouře a chuťově je velmi výrazný. Výrazná chuť kávy, s tóny čokolády a kůže vás provází po celou dobu 70 min. kouření.

Obávám se, že pro někoho může být tento středně silný doutník až příliš výrazný a proto bych ho také nedoporučoval začátečníkům. Nejspíš příliš velká očekávání (po příznivém hodnocení v časopisu Smoke), byla u mne příčinou mírného zklamání. V maloobchodním prodeji v ČR jsem zatím doutníky značky Alec Bradley nenalezl.

Napsat komentář