La Rica Hoja Robusto
Doutníky La Rica Hoja pochází z Kanárských ostrovů. Jde o značku, která je dovážena českým prodejcem a jejíž doutníky jsou vyráběny nejen tradičním způsobem ručně, ale u menších velikostí i strojově. Doutníky značky La Rica Hoja jsou výrobkem Compania de Tabacos de La Palama, kterou vlastní Miguel Perez Gonzales, vnuk kubánského přistěhovalce a zakladatele manufaktury.
138mm dlouhé robusto s prstýnkem vel. 46 od zmiňované značky je vyráběno ručně z pestré směsi tabáků: jako náplň jsou podle výrobce použity listy z Kuby, Brazílie a dominikánského Santo Dominga (Piloto Cubano), vázací list pochází z Indonésie a konečně krycí list z Ekvádoru je odrůdy Connecticut.
Prstýnek doutníku vyniká jednoduchostí, jako například Padron nebo Montecristo. Světle hnědý krycí list je hladký a kromě nepříliš zarovnané paty nelze konstrukčně doutníku nic vytknout. Vázací list není příliš utažený a díky tomu je tah doutníku po jeho oříznutí bezproblémový. Ještě před jeho zapálením je dobře identifikovatelné tabákové aroma s dřevnatými tóny.
Po zapálení mne doutník příjemně překvapuje světlým popelem, který by mohl mít lepší konzistenci, nicméně během kouření odpadl pouze dvakrát, třetí část zůstala u nedopalku. Zpočátku je hoření bezproblémové a rovnoměrné, během druhé třetiny se rovnoměrnost lehce zhoršuje. Následně, během třetí třetiny, začal doutník lehce zhasínat, ale po jeho opětovném zapálení hořel bezproblémů až do konce.
Síla doutníku je střední a chuť převládá dřevnatá s jemnými tóny mandlí. Intenzita chutí je zpočátku, těsně po zapálení, méně výrazná, následně se zvýší a zůstává až do konce téměř konstantní. V závěru je možné, v již uvedeném mixu chutí, rozpoznat také jemnou nahořklost.
Doutníky jsou v ČR velmi dobře dostupné a jejich cena je cca 100 Kč za kus, (je závislá na objednaném množství). V této cenové relaci zaujme zejména kuřáky, kteří jsou zvyklí kouřit doutníky denně. Pokud by vás zajímala dostupnost těchto doutníků, jsou dostupné v eshopu s kanárskými doutníky
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.