Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Sancho Panza Double Maduro Quixote

Sancho Panza Double Maduro Quixote

Sancho Panza Double Maduro Quixote je doutník vyráběný v Hondurasu a za svoje jméno vděčí použití tmavých listů maduro pro jeho výrobu a to jak v případě krycího, tak v případě vázacího listu. Použití těchto listů napovídá rovněž o jeho chuťové plnosti a bohatosti.

11,4 cm dlouhý doutník s prstýnkem vel. 50 a obyčejným zlatavým prstýnkem si svým vzhledem na nic nehraje a jeho náplň tvoří směs tabákových listů z Dominikánské republiky, Nikaragui a Hondurasu. Bez zajímavosti jistě není, že na směsi tabákových listů nenápadného doutníku se podepsal legendární Estelo Padrón.

Mimo lesklého, mastného tmavého krycího listu s mírnou žilnatostí Sancho Panza Double Maduro Quixote dobře poznáte také podle čtvercového jeho profilu. Velmi příjemné je také výrazné nasládlé zemité aroma doutníku.

Konstrukční zpracování doutníku je od pohledu  i na dotek bezchybné. Za největší konstrukční chybu u tohoto robusta je obecně považováno zakončení doutníku tzv. „čepičkou“, která se uvolňuje při přípravě oříznutím ořezávačem jak kruhovým, tak jednobřitým či dvoubřitým. V mém případě, pravda při použití V ořezávače, k žádné deformaci hlavy doutníku nedošlo.

Zapálení doutníku se obešlo rovněž bez problému a hned od počátku se můžete spolehnout na bohaté množství krémového kouře. Mírnou nerovnoměrnost hoření rozhodně není nutné upravovat a tah doutníku je po celou dobu cca 60 min. perfektní. Navíc produkovaný popel má velmi pěknou světle šedivou barvu.

Chuťový profil je díky použitým tabákovým listům bohatý, nasládlý a víceméně konzistentní. Základní tabákovou chuť doplňují ořechové tóny a až v závěru se projevuje mírná nahořklost. Žádnou velkou chuťovou komplikovanost v něm tedy nehledejte.

Vzhledem k faktu, že na trhu ČR jsou pod názvem značky Sancho Panza registrované původní doutníky kubánské produkce (Habanos S.A.), ty honduraské jsou zákonitě nedostupné. Popravdě to ve spojení s mou zvědavosti byl i důvod koupě cca za 4,50 USD při návštěvě Neptune Cigar Superstore. Pokud na tento středně silný doutník také někde narazíte a zaujal vás dobrý poměr výkon/cena, budete příjemně překvapeni. Doporučil bych ho však spíše pokročilejším kuřákům.

Napsat komentář