Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Romeo y Julieta Cedros De Luxe No.1

Romeo y Julieta Cedros De Luxe No.1
Značka Romeo y Julieta patří mezi klasiku kubánské produkce. Romeo y Julieta Cedros De Luxe No.1 vás zaujmou na první pohled, díky své rozdílnosti od ostatních doutníků této značky. Doutníky mají zcela odlišný prstýnek a jsou obaleny tenkým plátkem cedru, který se používá například i u dominikánských doutníků Arturo Fuente (viz. Natural Chetau Fuente nebo Chateau Fuente Queen B Sun Grown). Balení by mohlo být provedeno precizněji, především stažení prstýnkem. I přes uzavření v cedru praská pata doutníku. Sevření prstýnkem v této části, stejně jako u doutníku Arturo Fuente,  by bylo účelnější.

Velikost doutníků je uváděna jako Lonsdale, tedy rozměr, který spadá pod velikost Corona. Délka doutníku je 165mm a prstýnek má velikost 42.

Aroma je zemité, první kontakt působí hodně pepřově. Zapálení proběhne v pořádku, stejně tak i zkouška tahu před i po. Držení popela je velice dobré na začátku a na konci doutníku, ve druhé třetině je tato tato vlastnost horší a odpadává přibližně po 2,5 cm. Průběh doutníku je vyrovaný, až do třetí třetiny, kdy nastávají problémy s hořením a současně s tahem, po připálení pokračuje vše tak jak má. Chuťově se doutník profiluje zemitou chutí s lehkými náznaky cedru a pepře, který ke konci svou intenzitu zvyšuje.

Doutníky se cenově pohybují mezi 200 – 250Kč v závislosti na prodejci. Chuťově i konstrukčně jde o povedené doutníky, které nabízejí to, co od nich kuřák očekává. Ve zkratce mohu říct, že mě tento doutník nezklamal, ale ani nenadchl. Příjemným překvapením byly vlastnosti popela, naopak chuťově bych čekal víc, k tomu by možná pomohla delší doba zrání. Další nákup bych však rozhodně zvážil, ne po stránce kvality, ale především rozměru. S minimální cenovou odlišností si totiž můžete dopřát takovou klasiku jako Montecristo Petit Edmundo, která alespoň podle mého nabízí intenzivnější a mě bližší zážitek.

Napsat komentář