Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Doutníky Avo

Avo Uvezian se narodil hudebnickému páru v libanonském Bejrůtu roku 1926. Jeho matka byla nadaná zpěvačka a otec skladatel a dirigent symfonického orchestru. Avo měl jako malý sen, že se stane velkým hudebníkem a proslaví se hrou na klavír. Díky rodičům svůj talent rozvíjel velice rychle a se svým jazzovým triem Libanon Boys brzy procestoval blízký i střední Východ. Zde skupina navázala kontakty, které Avo později uplatnil při své kariéře ve Spojených státech. Avo přicestoval do USA v roce 1947 a začal zde navštěvovat muzikanstou školu v New Yorku. Avo studoval klasickou hru na klavír, velkou překážkou byla korejská válka.

Avo byl povolán na výcvik ve Fort Dix v New Jersey, při absolvování pěšího výcviku měl velké štěstí a důstojníky zaujal svým hudebním talentem. Avo Uvezian tak byl přesunut z pěchoty do armádní kapely. Pobytu v Koreji se však Avo nevyhnul, naštěstí „pouze“ hrál v důstojnickém klubu. Po návratu do New Yorku nadále zůstal kariérně spjatý s armádou, až do roku 1952 kdy byl Avo čestně propuštěn.Avo se proslavil až v roce 1966 skladbou Franka Sinatry „Strangers in the Night“, která se později stala hitem. Do té doby na sebe upozornil především koncertem v portorickém Palmas Del Mar Resort. Skladba od Sinatry znamenala pro Avo Uveziana velký úspěch a se svou úpravou na klavír vyhrál v roce 1967 tři Grammy.

Doutníky měl Avo rád už od této doby, velký zvrat však znamenal až rok 1983, kdy se mu narodila dcera a cestoval do Švýcarska na její křest. Poté co si po jídle dal s přítelem doutník a bylo mu účtováno přes dvacet dolarů, velice se rozzlobil kvůli ceně. Jeho přítel mu navrhl, že by mohli začít vyrábět své vlastní doutníky a tak se i stalo, díky své spontánní povaze se Avo Uvezian dostal do doutníkového průmyslu. Bez váhání si zarezervovali letenky do Dominikánské republiky, kde strávil dva roky hledáním fabriky, která by splňovala jeho požadavky. Avo se setkal s hlavním specialistou přes míchání směsí Hendrikem Kelnerem a dal mu nabídku na vytvoření plnohodnotné výrobní linky. Po dokouření prvních vzorků řekl Avo Hendrikovi, že mu dá o 25 procent více, za každý doutník. Udělal to z předvídavosti, že jen díky tomuto kroku budou doutníky z nejlepšího dostupného tabáku.

Další ikonou, která měla vliv na značku doutníků AVO, byl Michael Roux, Uvezianův přítel a také muž, který do USA přivedl Absolut Vodku. Michael požádal Avo Uveziana aby mu dal doutníky v co nejlepší kvalitě a balení. Díky tomu Avo získal ty správné kontakty a v prvním roce prodal 120.000 doutníků. Během prvních tří let působení prodala společnost AVO přes 750.000 doutníků! Důležitým mezníkem byla dohoda se značkou Davidoff, která pomohla distribuci po celém světě, v následujících letech se společnost rozdělila do několika různých linií a řad, které ještě umocnili jejich úspěch na doutníkovém trhu.

Tyto řady jsou rozděleny na Classic, Maduro, AVO XO, Domaine a Signature. V roce 2010 k těmto sériím přidal i Heritage, která vzdává hold bohaté doutníkové kultuře. Doutníky AVO Heritage jsou chuťově plnější a jejich krycí list je ekvádorský Sun Grown, doplněny jsou o tabákové listy dominikánského Ligera a Seca, plnící listy jsou naopak původem peruánské Seco.

Informace o značce

Doutníky Avo logo Značka AVO
Producent Davidoff
Dostupné linie Classic
Maduro
XO
Domaine
Signature
Původ Dominikánské doutníky
Region / město Santiago
Související značky Davidoff
Osobnost Avo Uvezian
Hendrik „Henke“ Kelner
Michael Roux

Recenze na doutníky AVO
Fotogalerie doutníků AVO

Nejlépe hodnocené doutníky AVO

  • AVO Limited Edition No. 5
  • AVO Signature Lonsdale
  • AVO Companero LE09
  • AVO Classic No. 5
  • AVO 787 Perfecto

Napsat komentář