Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Romeo y Julieta Romeo No. 1

Romeo y Julieta Romeo No. 1

Strojově vyráběný a ručně dobalovaný 14cm dlouhý doutník s prstýnkem vel. 40 populární kubánské značky zaujme díky vzhlednému balení v bílé aluminiové tubě.

Po vyjmutí z tuby ucítíte zřetelné aroma černého pepře a kůže. Konstrukčně doutníku, jehož náplň, vázací i krycí list pochází Kuby, nelze vůbec nic vytknout. Navenek jej dobře reprezentuje  mírně žilnatý tmavší mastný krycí list, ale i na dotek je bez chyby. Jeho tvar je rovnoměrný a vázací list celkem pevný, takže se povrch doutníku jeví jako tvrdý. Ani úprava doutníku neskýtá žádné překvapení.

Za to po jeho zapálení vás překvapí až přespříliš intenzivní a nahořklá tabáková směs chutí černého pepře a kůže.  Už pro tento úvod bych doutník rozhodně nedoporučoval začátečníkům. Nahořklá a zemitá chuť je po celou dobu cca 70 min. kouření majoritní. Intenzita chutí se v první třetině zmírní, ale chuťově rozhodně neočekávejte žádný zajímavý vývoj. Naopak, z tohoto pohledu mi přijde doutník velmi nudný a navíc se intenzita chutí v závěru opět zvýší. Za chuťovou intenzitou nezůstává pozadu ani síla doutníku.

Tah corony byl lehký, bezproblémový a hoření rovnoměrné. A právě proto mě nepříjemně překvapilo, že jsem jej musel opětovně (2x) zapalovat, neboť pohasínal. Nestálé charakteristice hoření odpovídá i kolísavá produkce kouře. Tmavě šedivý popel má průměrné držení.

Doutníky jsou baleny po 25ks v cedrových krabicích a lze je v maloobchodní síti prodejen v ČR sehnat velmi dobře. I přes příznivou cenu, cca 150Kč, o jeho další koupi neuvažuji a ze stejného důvodu ho nemohu ani doporučit.

Napsat komentář