Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Doutníky Zino

Zino Davidoff se narodil 11. března 1906 na Ukrajině. Brzy však se svou rodinou odešel kvůli antisemitistickým náladám, které v té době byly v Rusku běžné. Přestěhovali se do Ženevy ve Švýcarsku. S otevřením prvího doutníkového obchodu přišli i drobné problémy, proto se Zino rozhodl podniknout cestu do Latinské Ameriky za účelem získání vědomostí o obchodu s tabákovými výrobky. Během své exkurze si dal Zino svůj první kubánský doutník, jehož kvalitou byl unešen.

Zino Davidoff je označovaný i jako muž, který vyrobil první stolní humidor. Po mnoha sporech s Cubatabaco se Zino rozhodl nahradit kubánský tabák dominikánským. Díky tomu se mohl prosadit i na trhu v USA. Zatímco Zino Davidoff zemřel v roce 1994, jeho odkaz žije stále v doutnících, které se stále vyrábí ve stejné kvalitě. Kromě Zino Classic jsou k dostání i levnější doutníky Zino Light, které jsou strojově vyráběny ve Švýcarsku.

Informace o značce

Doutníky Zino logo Značka Zino
Producent
Dostupné linie
Původ Honduraské doutníky
Region / město
Související značky
Osobnost

Nejlépe hodnocené doutníky Zino

  • Doutník 1
  • Doutník 2
  • Doutník 3

*Tento článek byl převzat z bývalého doutníkového lexikonu, pokud máte zájem o popisy značek vyšší kvality, doporučujeme články o doutníkových značkách s rokem zveřejnění 2012. Všechny články budou postupně aktualizovány.

Komentáře nejsou povoleny.