Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Doutníkový večer v restauraci BBQ U Davida

Doutníkový večer v restauraci BBQ U Davida

Zářijový doutníkový večer pořádaný společností Cigarpoint byl již čtvrtý v pořadí a zajímavý byl v první řadě soutěží O nejdelší popel anebo také občerstvením ve formě BBQ. V přátelském prostředí restaurace U Davida, jsme měli možnost ochutnat šéfkuchařem skvěle upravené šťavnaté argeniské hovězí anebo výběr piv malých českých pivovarů.

Vtip soutěže O nejdelší popel, která nahradila obvyklou tombolu,  spočíval v tom, že byla vyhlášena nečekaně, až po zapálení doutníků, které byly v nabídce, tj. nikaragujské Cain 550 Habano, NUB 460 Connecticut, Joya de Nicaragua Cabinetta Serie #2 Belicoso. Všichni jsme tak byli svědky vtipných situací pádu několika centimetrových sloupců popele a urputné snahy dosáhnout toho nejlepšího výsledku jakýmkoliv způsobem. Pravda, s doutníkem NUB 460 Connecticut se úspěchu díky jeho délce 10,2 cm dosahovalo velmi těžko. Ale zase s doutníkem  Joya de Nicaragua Cabinetta Serie #2 Belicoso a jeho popelem dlouhým celých 5,5cm se jedanlo o výsledek nejlepší. Tento doutník z Estelí zajímavý svým krycím listem mimochodem získal ocenění 89 u Cigar Aficionado stejně jako Cain 550 Habano.

Mimo doutníky pocházející z Drew Estate nebo rodiny Oliva, které už jsme měli možnost poznat, pro nás bylo novinkou seznámení s nikargujskými doutníky Luis Martinez a honduraskými Roly. V obouch případech jde o levnější doutníky.

Napsat komentář