Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Aging Room Havao Treble

Aging Room Havao Treble Toro

Horkou novinkou na českém trhu je série Havao doutníků značky Aging Room a mezi větší z dostupné nabídky patří Treble. Podle výrobce jde o limitovanou sérii díky omezenému množství používaného tabáku, z něhož se doutníky Havao vyrábějí. Podobně je tomu ostatně i u série M356, která značku proslavila před dvěma roky díky skvělému hodnocení v časopisu Cigar Aficionado.

Náplň i vázací list doutníku pochází z Dominikánské republiky a jemný krycí list je ekvádorský connecticut. Celkově 15,2cm dlouhé toro s prstýnkem vel. 50 působí kultivovaně, neskrývá kvalitní zpracování jak na pohled tak na dotek. Ekvádorský krycí list světle hnědého odstínu je jemný s mírnou žilnatostí a sotva viditelnými švy. V zemité vůni tabáku lze  poznat ořechy nebo vůni blízkou vanilce.

Úprava dominikánského doutníku oříznutím je snadná stejně jako jeho zapálení. Už podle prvních obláčků dýmu poznáte, že jde o chuťově jemnější doutník. V úvodu je to zejména kombinace čajové chuti a cedru v nasládlé a trošku nahořklé chuti. V druhé třetině základní čajovou příchuť příjemně doplňuje ořechová příchuť a naopak intenzita sladkosti se postupně snižuje. V poslední třetině je doutník přeci jen o něco chuťově intenzivnější zejména v oblasti nahořklé zemitosti.

Hoření i tah středně silného doutníku je po celou dobu 80ti min. příkladné. A navíc Treble produkuje bohaté množství krémového kouře a nenudí. I to je vedle dobrého poměru výkon/cena důvod proč bych doutník doporučil. V případě začátečníku, bych možná raději doporučil menší formát. Aging Room Havao Treble jsou baleny po 20ks v cedrových krabicích a na trhu v ČR jsou dostupné jen u prodejce Etrafika za cenu 140Kč za kus.

 

Napsat komentář