Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Gurkha Centurian

Gurkha Centurian

Jednu recenzi nadoutníky  Gurkhu Centurian jste si mohli na našem webu již přečíst, pro ty kterým unikla je v článku Gurkha Centurian Double Perfecto. Vzhledem k tomu, že je tam vše důležité napsáno, seznámím vás pouze s krátkým shrnutím a fotkami, o které bysme vás neradi připravili. Centurian byl první doutník od značky Gurkha, který jsem ochutnal. Jako první jsem si jej vybral vzhledem k velice zajímavému tvaru Perfecto a tmavšímu krycímu listu.

Při oříznutí doutník nepůsobí dojmem napěchovanosti tabákem, vše jde lehce. Zkouška tahu bohužel nevypadá příliš nadějně a tak dořezávám, což trochu pomohlo, ale tah stále není ideální. Zapálení doutníkovými zápalkami je také komplikovanější a příště bych volil zcela jistě žhavící zapalovač. První kontakt v ústech zcela odpovídá minulé recenzi, pro zopakování tabák a pepř. Jediné co mohu výrazně rozporovat je komplikovanější hoření a tah, ani popel bohužel nedrží tak dlouho jako u tvarově podobného doutníků La Aurora Preferidos 1903 Platinum. V průběhu kouření se tóny vyvýjejí lehce dosladka, z nichž mi nejvíce připomínali marcipán a mandle.

Doutník byl součástí sampleru, který mi přivezl kamarád, jeho výsledná cena(cca 40 dolarů za devět doutníků) mi však připadala zcela úměrná kvalitě, kterou jsem si u zatím vykouřených doutníků ověřil. Jde zejména o chuťově velice zajímavý doutník, který mne bohužel zklamal po konstrukční stránce. Ze sampleru mne daleko více nadchl doutník Gurkha Black Dragon Fury Nublizer, o kterém jste si na našem webu už také mohli přečíst.

Napsat komentář