Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Arturo Fuente Don Carlos No. 4

Arturo Fuente Don Carlos No. 4

Netradičně malé belicoso proslulé dominikánské značky je zajímavé délkou zrání použitých tabákových listů. Podle výrobce Tabacalera A. Fuente y Cia je to celých 10 let. Díky této skutečnosti a také použitému krycímu listu z Kamerunu je také produkce doutníků série Don Carlos limitovaná počtem kusů.

Dominikánské belicoso je se svými 13 cm a prstýnkem vel. 43 nejmenším doutníkem série, která je pojmenovaná po Carlosovi Fuente starším. Ale podobně jako Arturo Fuente Hemingway Bestseller tak trošku klame tělem. Je to poznat už podle bezvadné konstrukce doutníku. Na povrchu čokoládově hnědého a lesknoucího se krycího listu není jediná chybička. Tvarově je doutník symetrický a podle doteku po celé délce se stejnou vnitřní strukturou náplně. Příjemně nasládlé aroma kamerunského krycího listu je společné pro všechny doutníky této série. Ucítíte v něm jemnou vůni vyzrálého tabáku a kakaa.

Po zapálení doutníku v krémovém kouři jako první ucítíte pikantní příchuť pepře a nasládlou chuť tolik charakteristickou pro kamerunský krycí list. V první třetině se naplno rozvíjí příjemná dřevnatá chuť doutníku, která je ostatně přítomná po celou dobu kouření. V druhé a třetí třetině můžete také ucítit chuť ořechů. V závěru je opět výraznější chuť pepře.

Výborné zpracování doutníku se odráží v perfektním tahu, který klade odpor přesně podle očekávání a v rovnoměrném hoření. Produkce krémového a velmi hladkého dýmu odpovídá velikosti doutníku a množství v něm obsažených tabákových listů. Navíc jej zdobí světlounce šedivý a konzistentní popel. Zajímavým překvapením je poměrně dlouhá doba, kterou na kouření potřebujete. V rozporu s velikostí doutníku se jedná o 90 min.

Tak jak je dnes v ČR nabídka doutníků značky Arturo Fuente již rozšířená i Don Carlos No. 4 je možné koupit přibližně 320 Kč za kus. Prodávají se jednotlivě nebo v dřevěných krabicích po 25ks. A přestože se bezesporu jedná o velice dobrý doutník, v této cenové kategorii nalezne velmi mnoho silných a kuřáky oblíbených konkurentů navíc větších formátů, např. Montecristo No. 2, Romeo y Julieta Wide Churchils a dalších.

Napsat komentář