Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Doutníky Bolivar

Bolivar je název dvou značek premium doutníků, které jsou z Kuby distribuovány společností Habanos SA, kde je továrna vlastněna státem, druhá část značky je z Dominikánské republiky, kde jsou doutníky vyráběny z dominikánského a nikaragujského tabáku pro General Cigar Company, která je dnes součástí Swedish Match. Obě značky nesou jméno po jihoamerickém revolucionáři Simónu Bolivarovi.

Značka byla založena pravděpodobně ve Velké Británii panem José F. Rocha okolo roku 1901. Značka nebyla registrována v Havaně na Kubě až do roku 1921, kdy se stala majitelem značky firma Rocha’s firm, J.F. Rocha y Cia. V této době Bolivar vyráběl nejmenší doutníky – Delgado. Po smrti Rocha byla značka koupena společností Cifuentes y Cia a výroba byla přesunuta do továrny Partagas(dnes známé jako továrna Francisco Pérez Germán), většina z dříve vyráběných rozměrů je vyráběna dodnes. Během těchto let, pod řízením firmy Cifuente, dosáhla značka Bolivar světové slávy.

Od roku 2002, kdy společnost Altadis získala podíl od kubánské vlády na dohled nad tabákovým průmyslem, proběhlo několik změn. Jednou ze změn bylo zahrnutí do všech rozměrů strojově i ručně vyráběných doutníků. Doutníky Bolivar jsou mezi kuřáky známy jako jedny z nejsilnějších.

Informace o značce

Doutníky Bolivar logo Značka Bolivar
Producent
Dostupné linie
Původ Kubánské doutníky
Region / město
Související značky
Osobnost

Nejlépe hodnocené doutníky Bolivar

  • Doutník 1
  • Doutník 2
  • Doutník 3

*Tento článek byl převzat z bývalého doutníkového lexikonu, pokud máte zájem o popisy značek vyšší kvality, doporučujeme články o doutníkových značkách s rokem zveřejnění 2012. Všechny články budou postupně aktualizovány.

Komentáře nejsou povoleny.