Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Aging Room Havao Breve

Aging Room Breve

Dalším kouskem ze série dominikánkých doutníků Aging Room Havao, který jsem měl možnost vyzkoušet byl menší formát s názvem Breve, který odpovídá rozměru Petit Corona. Pustím se rovnou do hodnocení doutníku, vzhledem k tomu, že všechny podstatné informace o této sérii jsme uvedli v předchozích recenzích na doutníky:

Prstýnek velikosti 38, 128mm dlouhého doutníku, nepůsobí ani při oříznutí, ani při zapálení žádné problémy. Pierser k tomuto rozměru sedí perfektně a přestože jsem použil zapalovač, myslím, že by nebyl problém ani u zapálení sirkami. Aroma doutníku odpovídá předchozím kouskům a vnímám zde především lehkou vůni cedru spojenou s aroma čaje. Stejně tak i tah a produkce dýmu potvrzuje mé předchozí zkušenosti s touto sérií. Tah po oříznutí je perfektní a ihned po zapálení doutník produkuje velké množství dýmu.

Chuťově mi doutník připadá ostřejší, chuť působí více nahořkle a více vnímám zde i tóny zakouřené whisky, se kterou by se mohl doutník dobře doplňovat.  Popel odpadává přibližně po dvou cm. Kvalita doutníku i doposud popsané vlastnosti jsou celou dobu konzistentní a během kouření nevybočují negativním ani vyjímečným směrem. Během doby hoření, která byla přibližně 50 minut, se chuť a výraznost doutníku postupně zjemňovala, což neplatí u poslední třetiny, kdy chuť naopak získává bohatší a výraznější tóny.

Při zakoupení celé krabice doutníků Aging Room Havao Breve, vychází cena jednoho na 105 kč, a tím se řadí mezi to lepší, co lze v cenové hranici doutníků do 150 Kč koupit, upřednostnil bych jej například před rozměrově shodným doutníkem Leon Jimenes No. 5. Nutno však uznat, že pokud si připlatíte 40Kč, můžete si pochutnat na větším rozměru, právě již zmiňovaných Sharp nebo Treble, které vám nabídnou i bohatší závěr kouření . I poměr výkon/cena považuji v této sérii  za výhodnější právě u doutníků větších rozměrů.

Napsat komentář