Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Aging Room Havao Brio

Aging Room Havao Brio

Brio je předposlední z dostupné nabídky série Havao značky Aging Room na českém trhu. A obdobně jako u všech zatím vyzkoušených formátů, jeho konstrukční vlastnosti jsou na výborné úrovni. Jedinou výjimkou je drobné poškození krycího listu (patrné na fotkách), které jsem však zavinil neobratnou manipulací, když jsem nevěděl zda si mám dřív otevřít pivo anebo oříznout zmíněný doutník.

Podobně jako u petit corony Breve, je příprava doutníku oříznutí snadná stejně jako jeho zapálení. Pro 13,3 cm dlouhý dominikánský doutník s prstýnkem vel. 42 je charakteristická jemná čajová vůně světlého krycího listu (Connecticat) více méně podobná ostatním formátům.

Tah doutníku je opět bez problémů a v smetanovém kouři je nejprve cítit nasládlá travnatá příchuť, která ale není tak výrazná jako např. u některých doutníků Davidoff. Zároveň je v tomto poměrně jemném začátku (první třetiny) cítit čajová příchuť. V další třetině poleví počáteční sladkost a k tabákové chuti se kromě čaje přidává také příchuť dřeva. Závěr doutníku je mírně nahořklý a intenzivnější. Pro mě osobně je u této corony nejlepší první a druhá třetina. V kombinaci s polotmavým pivem jsem si příjemně zpestřil odpoledne.

Hoření doutníku je po celých 55 min. rovnoměrné s dobrou produkcí dýmu a držení světle šedivého popele odpovídá jeho formátu. S ohledem na bezproblémové hoření, jeho jemnější až střední sílu a intenzitu chutí, které nabízí, bych ho doporučil i začínajícím kuřákům.

Dostupnost Aging Room Havao Brio je na českém trhu dobrá. Doutníky  prodávají se v balení po 20ks v dřevěných krabicích za cenu 110Kč za kus.

Napsat komentář