Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Carlos Torano Dominico Torpedo

Doutníky Carlos Torano Dominico Torpedo

Doutník má za úkol uspokojit především vyznavače jemnějších doutníků aniž by výrazně zatížil jejich rozpočet. Jméno Carlos Torano je jistou zárukou kvality a v tomhle případě by tomu nemělo být jinak. Na druhou stranu cena je stanovena velmmi nízko a přímá úměra mezi cenou a kvalitou zkrátka funguje a uvidíme jak tomu bude u tohoto doutníku. Začínáme Connecticut krycím listem z Ekvádoru, který je velmi hebký na dotek se dvěma středními žilkami a jistě se nejedná o top kvalitu. Na povrchu jsou patrné zelené skvrnky (jen několik) což jsou známky chlorofylu. Tedy nedostatečné fermentace, ale v celkovém měřítku by to na chuť nemělo mít dopad. Vázací list i náplň pochází z dominikánské republiky. Konstrukčně se již jedná o kvalitně provedenou práci. Souměrnost a absence měkkých bodů přidávají plusové body. Švy jsou těsné a viditelné. Oříznutí a zapálení probíhá velmi snadno.

Carlos Torano Dominico Torpedo

Cena: $1
Dostupnost v ČR: NE
Čas v humidoru: 164 dní
Rozměr: 6,2×52(157,5×20,6mm)
Krycí list: Connecticut – Ekvádor
Vázací list: Dominikánská republika
Náplň: Dominikánská republika

Vůně
Pata: Svěží a sladší tabákové
Tělo: Slabě listí a tabák

Konstrukce
Celkem pevná bez měkkých bodů. Švy těsné a viditelné. Vzhledem k ceně vypadá konstrukce velmi slušně.

Vzhled
Světle hnědý krycí list se dvěma středními žilkami a sem tam nějaká zelená skvrnka.

Tah před zapálením
Velmi volný – téměř bez odporu

Chuť ihned po zapálení
Jemná, hořko sladká dřevitá a tabáková chuť, která přechází ve sladší oříškovost a dřevitost. Chutě josu jemné až středně plné s kratším a sušším dozvukem. Produkce lehčího kouře je obrovská.

1/3 doutníku
10 min – dřevitost je výraznější, hořkosti je o něco méně a do dozvuku se přidává koření. Ostatní chutě zůstávají beze změny. O pár minut pozdějí oříšky získávají lehce opražený charakter a v dozvuku seobjevuje trocha smetany.
20 min – na konci třetiny se hořkost vrací na původní úroveň, ale nijak v chuti nevadí. V místě skvrnek bylo cítit v chutích vlhké seno, ale to velmi brzy odeznělo

2/3 doutníku
30 min – dřevitost je opět výraznější a přesouvá se na začátek tahu. I koření přibývá a dozvuk se prodlužuje.
45 min – téměř na konci druhé části smetana mizí. Tah se nepatrně utáhl a chutě se od posledně nezměnily. Konstrukce stejně jako hoření jsou naprosto bezproblémové. Dozvuk je opět o něco delší a sušší. Při sundavání prstýnku se trochu odtrhl krycí list. Ovšem nic závažného

3/3 doutníku
60 min – i v poslední třetině chutě prokázaly svou konzistentnost a protože kouř teplá, odkládám.

Závěr a zhodnocení
Doutník nabídl celkem standardní a slušné chutě s dobrou konstrukcí. Není pochyb o tom, že na trhu najdeme spoustu lepších doutníků s Connecticut krycím listem(nutno připomenout, že i dražších) nicméně se jedná o vcelku příjemnou a jemnou záležitost. Na druhou stranu ve stejné cenové kategorii bych pro příště raději sáhnul po Gurkha Park Avenue 44 nebo Cu Avana Natural. Tohle Byl Carlos Torano Dominico v torpedu.

Napsat komentář