Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Doutníky Dunhill

Značka Dunhill se pyšní velice bohatou historií psanou už od počátku dvacátého století. Alfred Dunhill, zakladatel značky doutníků Dunhill, otevřel jeho první obchod s tabákem v roce 1907 na ulici Duke Street v Londýně. Dunhill se stal rychle velice oblíbenou a známou společností v Anglii a jimi prodávané doutníky byly vyráběny a distribuovány do Anglie z Kuby. Doutníky od společnosti Dunhill byly jedny z nejoblíbenějších doutníků Winstona Churchilla, stejně jako krále George VI. Dunhill dokázal udržet dobré vztahy s Kubou i po revoluci, díky jejich partnerství s vládní společností Cubatabaco. V této době Dunhill stvořil i jiné velice známé značky jako Don Candido, Don Alfredo a La Flor del Punto.

Společnost Dunhill byla velice dobře rozjetá a tak v roce 1982 po dohodě s Cubatabaco, byla vytvořena nová značka doutníků Dunhill. Na konci osmdesátých let však zájem o doutníky Dunhill polevil, když byly postaveny v konkurenci s doutníky Davidoff. Výsledkem bylo obnovení smlouvy s Cubatabaco. Značka Dunhill byla následně koupena společností British American Tobacco. V roce 2002 byla představena nová série doutníků Dunhill Signed Range, každá z krabic je individuálně číslována. Později se výroba doutníků rozšířila i do Dominikánské republiky a Hondurasu.

Informace o značce

Doutníky Dunhill logo Značka Dunhill
Producent
Dostupné linie
Původ Kubánské doutníky
Region / město
Související značky
Osobnost

Nejlépe hodnocené doutníky Dunhill

  • Doutník 1
  • Doutník 2
  • Doutník 3

*Tento článek byl převzat z bývalého doutníkového lexikonu, pokud máte zájem o popisy značek vyšší kvality, doporučujeme články o doutníkových značkách s rokem zveřejnění 2012. Všechny články budou postupně aktualizovány.

Komentáře nejsou povoleny.