Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Aging Room Havao Impromptu

Doutníky Aging Room Havao Impromptu

Posledním doutníkem od značky Aging Room ze série Havao, který jsme ještě nerecenzovali, je Impromptu. Tak jako u ostatních doutníků Havao jsou i zde použity stejné tabáky, v rychlosti pro připomenutí – světlý krycí list odstínu connecticut pěstovaný v Ekvádoru, pro vázací a plnící listy dominikánský tabák Havano Criollo. Doutník velikostně odpovídá užšímu robustu (128mm na délku x prstýnek velikosti 46). 

O doutnících z této série jsme psali již v minulých recenzích, pro následující porovnání cena/výkon uvádím rozměr i cen:

Konstrukce působí líbivým dojmem, krycí list je hladký – bez švů a žil a působí velice tenkým dojmem. Bohužel se mnou doutník delší dobu cestoval a při oříznutí jsem použil levnější ořezávač, namísto obvyklého oříznutí Xikarem nebo pierserem. Díky tomu mi krycí list praská a při zkoušce tahu před zapálením se odtrhává. Tah je dobrý, mohl by být možná jen nepatrně lehčí, ale vcelku vyhovuje. Aroma je čajové, lehce cedrové. Jako velice dobrá vlastnost tohoto doutníku se ukázalo držení popela, což je patrné i z následujících fotek. Chuťově doutník nevybočuje od ostatních kusů, jde o lehčí doutník střední síly.

K chuti toho bylo zmíněno poměrně dost v předchozích recenzích a  proto bych chtěl tuto obohatit naopak porovnáním jednotlivých kusů. Bohužel, vzhledem k velikosti je požitek úměrný velikosti a tak si jej neužijete jako např. Torpedo nebo Toro, která jsou jen cca o 10Kč dražší. Narozdíl např. od doutníků Brickhouse, kde je rozdíl mezi cenami jednotlivých velikostí  robusto a short robusto poměrně malý, u této značky jsou ceny odstupňovány úměrně dle obsahu tabáku. Vzhledem k tenkému krycímu listu doporučuji použití ostrého ořezávače a ponechání hlavního prstýnku(pokud není volný, tj. na doutníku neklouže) do doby, než se doutník alespoň lehce zahřeje a teplem povolí.

Pokud bych měl vybrat nejlepší ze série, nejspíše bych si připlatil za velikost Torpedo, která alespoň mne při testování vyhovovala nejvíce. Velice pozitivní je, že veškeré doutníky ze série Havao se dají pořídit do 150 Kč, stejně tak jako ostatní je možné je zakoupit v cedrových krabicích po 20 Ks např. v obchodu s doutníky Etrafika.


Napsat komentář