Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

La Reloba Mexican robusto

Doutníky La Reloba Mexican robusto

Další počin od tvůrce doutníků My Father – Dona Pepina Garcii. Cenová politika této značky je nastevena daleko přívětivěji než u My Father. Box 25ti doutníků(robusto)lze pořídit za $125. La Reloba se produkuje ve třech verzích(Sumatra, Habno, Mexiko). Dnes si představíme Mexiko. Netřeba asi dodávat, že jednotlivé názvy představují použité krycí listy. La Reloba Mexiko používá maduro krycí list z údolí San Andres. Ten je kaštanové hnědý, hebký a nepatrně hrbolatý bez olejových odlesků a jednou střední žilkou. Vázací list i náplň pak již pocházi z Nikaragui. Nižší cena doutníku se vůbec neodráží na konstrukci. Ta se nese v pepinovském duchu. Je tedy velmi pevná bez vad a měkkých bodů, švy josu krásně těsné a téměř neviditelné a zkaončení je pochopitelně provedeno trojitou čepičkou.

Cena: $3,5
Dostupnost v ČR: NE
Čas v humidoru: 246 dní
Rozměr: 5×50(125×19,8mm)
Krycí list: San Andres maduro – Mexiko
Vázací list: Nikaragua
Náplň: Nikaragua

Vůně
Pata: Svěží tabákové a kořeněné
Tělo: Velmi pěkné kořeněné aroma

Konstrukce
Pevná a bez vad. Trojitá čepička. Švy těsné a neviditelné

Vzhled
Velmi tmavě hnědý a sametový krycí list s olejovými odlesky a dvěma většími žilkami

Tah před zapálením
Velmi volný – naprosto bez odporu

Chuť ihned po zapálení
Jemná, nasládlá a hodně výrazná tabáková chuť s hodně pepřovým, ořechovým a dlouhým olejovým dozvukem. Chutě josu středně plné s dobrou produkcí hustějšího dýmu.

1/3 doutníku
10 min – na začátek tahu se přidává máslová chuť. Pepře je méně a objevuje se i síla, která je na úrovni chutí. Díky volnému tahu je třeba si dát pozor na přehrátí. Popel překvapivě odpadává už po prvním centimetru. V podstatě jsou zde jen tři chutě, které ale fungují velmi dobře.

2/3 doutníku
30 min – nasládlost a ořechy jsou pryč a nahrazuje je jemně nahořklá káva
40 min – na malý moment se do chuti vkrádá travnatost a jinak jsou chutě beze změny. Chutě ztratily něco ze své jemnosti a síly je více. Popel odpadává s pravidelností jednoho centimetru. Skoro jako kdyby náplň byla z shortfilleru.

3/3 doutníku
50 min – na začátku poslední části vystupuje hořkost, travnatost a síla se dostává nad plnost chutí. Navíc je doutník ve zbytku délky měkký. Oproti první polovině je to jako noc a den. Chutě také výrazně zdrsněly a tady končím.

Závěr a zhodnocení
Z doutníku mám velmi smíšené pocity, ale spíše převládá zklamání. Od Pepina Garcii jsem čekal lepší výsledek a doufám, že Habano a Sumatra od La Reloby budou mnohem lepší. Tohle byla La Reloba Mexican v robustu.

Napsat komentář