Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

La Reloba Habano robusto

Doutníky La Reloba Habano robusto

O značce La Reloba jsem psal při představování doutníku La Reloba Mexiko a proto přejdu rovnou k verzi Habano. Tohle nikaraguiské puro používá Habano krycí list, který je oříškově hnědý s olejovými odlesky a jednou střední žilkou a v porovnání s mexikem je o odstín světlější. Konstrukce je dle očekávání bezchybná, souměrná a precizně provedená. Zakončení trojitou čepičkou je samozřejmostí.

Cena: $3,5
Dostupnost v ČR: NE
Čas v humidoru: 256 dní
Rozměr: Robusto – 5×50(125×19,8mm)
Krycí list: Habano – Nikaragua
Vázací list: Nikaragua
Náplň: Nikaragua

Vůně
Pata: Velmi pěkné tabákové a kořeněné
Tělo: Suché listí

Konstrukce
Pevná a bez měkkých bodů. Trojitá čepička. Švy těsné a téměř neviditelné

Vzhled
Ořechově hnědý a sametový krycí list s olejovými odlesky a jednou větší žilkou

Tah před zapálením
Perfektní – pouze minimum odopru

Chuť ihned po zapálení
Jemná a lehce nsládlá tabákovo cedrová chuť se slušnou dávkou koření v kratším dozvuku. Chutě jsou středně plné a olejové. Produkce lehčího kouře je obrovská.

1/3 doutníku
Po pár tazích se přidává mléčná čokoláda a koření je v dozvuku o něco více.
10 min – tabák začíná ukazovat svou vzrálost. Cedr přešel do dřevitosti, koření se umírnilo a dozvuk prodloužil
20 min – dřevitost je pěkně vyzrálá a přidává se k němu slabší káva, která nahradila mléčnou čokoládu. Rovněž se objevuje síla, která koresponduje s plností chutí.

2/3 doutníku
25 min – k dřevistosti se přidávají ořechy
35 min – zhruba v polovině a od posledně se nic nezměnilo. Doutník připomíná kolegu ze stejné továrny a to My Father jehož recenze se zde objevila nedávno. Konstrukce, tah i hoření je prozatím perfektní a produkce kouře se ještě zvětšila.

3/3 doutníku
50 min – na začátku poslední části je vše při starém a přirovnámí k My Father je velice trefné. Dokonce bych řekl, že tak o polovinu mladší brácha. Hoření je celkem rychlé, ale vzhledem k pěkným chutím to nevadí
65 min – ani ve zbytku třetiny se nic neodehrálo a tady končím. Síla zůstala na středu spolu s plností chutí což mě velmi potěšilo

Závěr a zhodnocení
V přímém srovnání s La Reloba Mexiko vychází jako jasný vítěz dnešní Habano a to po všech stránkách. Zároveň ideální volba pro ty, kteří chtějí získat představu jak přibližně chutná doutník My Father za daleko příznivější peníz. Tohle Byla La Reloba Habano v robustu.

Napsat komentář