Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Doutníky H. Upmann

Světově známá značka doutníku byla založena už v roce 1844 německým bankéřem Hermanem Upmannem. Ve svých počátcích byly doutníky H. Upmann používány pouze jako dárkové předměty pro jeho banku. Vzhledem k úspěchům této kombinace, se jméno H. Upmann dochovalo dodnes. Pomohli tomu, ale i ocenění, kterými se v krátkém časovém intervalu mohl pochlubit. H. Upmann se se svými doutníky mezi lety 1862 až 1893 zúčastnil sedmi mezinárodních výstav a získal sedm zlatých medailí.

V roce 1922 byla značka prodána briské firmě obchodníka J. Frankau a následně v roce 1935 postoupena dále pro Menendez, Garcia & Cia. Znašku, kterou zníme dodnes je vyráběna v továrně Jose Marti. Slavná je i žádost prezidenta USA Johna F. Kennedyho, jeho sekretářci Pierru Salingerovi, v předvečer amerického embarga (1961), aby pro něj ještě získal doutníky Petit Upmanns. Doutníky H. Upmann jsou dostupné v mnoha ručně i strojově vyráběných velikostech. Doutníky jsou lehké až středně silné.

Informace o značce

Doutníky H. Upmann logo Značka H. Upmann
Producent
Dostupné linie
Původ Kubánské doutníky
Region / město
Související značky
Osobnost

Nejlépe hodnocené doutníky H. Upmann

  • Doutník 1
  • Doutník 2
  • Doutník 3

*Tento článek byl převzat z bývalého doutníkového lexikonu, pokud máte zájem o popisy značek vyšší kvality, doporučujeme články o doutníkových značkách s rokem zveřejnění 2012. Všechny články budou postupně aktualizovány.

Komentáře nejsou povoleny.