Jak kouřit doutník?
Pokud máte doutník oříznutý a zapálený, musíte jej udržovat zapálený, toho docílíte pravidelným natahováním dýmu do úst. Doutník se v žádném případě nešlukuje. Pro správnou teplotu doutníku popotahujte přibližně každých 45 vteřin. Častějším nasáváním kouře, vám vznikne tmavší popel a doutník se vám přehřeje, bude vás pálit do úst a požitek si nevychutnáte. Po dokouření doutníku jej odložte do popelníku, ale v žádném případě jej netípejte. Pokud doutník přehřejete, klidně jej odložte, není to ostuda. Pokud není ještě příliš horký, stačí zpomalit frekvenci kouření.
*Tento článek byl zkopírovaný ze starého doutníkového katalogu. Pokud máte zájem o aktuální informace, podívejte se do našich recenzí na doutníky, katalogu doutníkových značek nebo návodů