Jak oříznout doutník?
Nedílnou součástí procesu kouření doutníku, alespoň u longfillerů, je jeho oříznutí. Při oříznutí můžete použít některý z nástrojů pro oříznutí doutníku určených. Jedná se o tradiční gilotinu, piercer, doutníkové nůžky nebo nůž. Při ořezávání je nutné dbát na přesný, rovný a netřepící se řez. Tohoto řezu docílíte pouze perfektně nabroušeným ořezávačem. Pro netřepící se řez je vhodné mít hlavu doutníku jemně nasliněnou (toho docílíte poválením v ústech) nebo jemně namočeného v destilátu, např. koňaku(nedoporučuji, může ovlivnit chuť doutníku).
*Tento článek byl zkopírovaný ze starého doutníkového katalogu. Pokud máte zájem o aktuální informace, podívejte se do našich recenzí na doutníky, katalogu doutníkových značek nebo návodů