Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Gurkha Ancient Warrior Vintage

Cena: 2 dolary
Dostupnost v ČR: NE
Čas v humidoru: 55 dní
Rozměr: 8,5×52 (216×20,6mm)
Krycí list: Habano
Vázací list: Dominikánská Republika
Náplň: Nikaragua, Dominikánská Republika

Vůně
Pata: Krásné a výrazné stájové aroma
Tělo: Opět stájové

Konstrukce
Měkčí, ale bez vad. Dvojitá čepička. Švy těsné a viditelné

Vzhled
Velmi tmavě hnědý a lehce hrbolatý krycí list se dvěma většími žilkami

Tah před zapálením
Velmi volný – téměř bez odporu

Chuť ihned po zapálení
Krásně jemná, velmi vyzrálá a hluboká kakaová chuť s trochou sladkosti, dřeva a koření v dozvuku. Produkce kouře je obrovská. Chutě jsou na slabším středu. Dozvuk delší

1/3 doutníku
15 min – koření je pryč a kakao je hodně výrazné a dominantní. Ostatní je beze změny. Mám pocit jak kdybych měl jazyk posypaný kakaem. Tohle prostě můžu.
30min – od posledně naštěstí beze změny, protože ta silná kakaová chuť je parádní. Normálně nosem kouř nevyfukuju, protože mi to vyloženě nedělá dobře, ale tady díky jmenosti si to můžu dovolit a je to nářez. Dostávám trochu tabáku a kakao to vystřelí ještě o level výš. Prostě paráda. Sice méně sladkosti, ale více kakaa. Dozvuk delší. Chutě se ustálily na solidním středu a doutník zanechává slabý olejový film na jazyku.

2/3 doutníku
45 min – jsem na začátku druhé třetiny a skoro jsem zapomněl psát jak jsem ponořený do chutí – spíše bych měl napsat chutě. Tady se nejspíš moc změn konat nebude, ale tohle je ten případ kdy to zkrátka není zapotřebí. Popel téměř bílý, doutník i přes velmi volný tah zůstává chladný.
Po pár minutách se přidává, pro mě dost nezvyklá chuť, třešní v čokoládě a arašídů – při vyfukování kouře nosem. Když nechám poválet jen na jazyku tak třešně nezaznamenám. Obě kombinace jsou skvělé. Dřevitosti je trochu více.
60 min – nejsem ještě ani v polovině a kakao se začíná míchat s tmavou čokoládou. Třešně jsou už pryč a arašídy zůstaly.
80min – při vyfouknutí kouře nosem je to jako bych měl na jazyku rozpuštěnou 80% čokoládu s extra porcí kakaa navíc – tohle miluju. Zároveň se objevila prasklinka, která by ale neměla znamenat žádný problém

3/3 doutníku
100 min – od posledně beze změny a vše jde tak jak má.
Po pár minutách se přidává krémová káva
120 min – dřevo je výraznější a trocha koření se opět vrací do dozvuku
135 min – káva a arašídy výraznější, jinak beze změny. Kouř zteplal a bohužel musím skončit. I přes tak dlouhou dobu bych klidně pokračoval dál

Závěr a zhodnocení
Do tohoto dne bych nevěřil, že si vystačím prakticky se dvěma chutěmi u tak dlouhého doutníku. No ale když se něco dělá pořádně a poctivě tak to jde. Jelikož kakao, čokoládu a podobné záležitosti miluju byl jsem vic než uspokojen a je tedy dobře, že už jsem zakoupil další. Pokud bych měl hledat nějaká negativa tak by směřovala k popelu, který nebyl kompaktní, ale měl snahu se třepit. To už je ale puntíčkaření a nejdůležítější jsou chutě a tady jsem byl extrémně spokojený. Textura velmi jemná bez síly a drsnosti. Tohle byl Gurkha Ancient Warrior Vintage

Napsat komentář