Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

INCH Natural by E.P. Carrillo

Doutníky INCH Natural by E.P. Carrillo

Jak již název napovídá tak se nejedná o žádné vyžle, ale o doutník s kroužkem 62 a délkou 127mm. Tento doutník budí respekt jen svým vzhledem, kterému přidá velmi pěkný žluto zlatý prstýnek s nápisem INCH. Za normálních okolností bych takovýto doutník nekoupil, ale obdržel jsem ho jako součást sampleru a rozhodně se jedná o vyjímečný kousek. Jako krycí list byl použit Sumatra z Ekvádoru, který je kaštanově hnědý, sametově hebký s jednou malou žilkou a olejovými odlesky. Vázací list pochází z Nikaragui, který ukrývá vyzrálou tabákovou náplň z Nikaragui a Dominikánské republiky. Konstrukce je velmi pevná, bezchybná a téměř perfektně souměrná. Švy jsou těsné a viditelné. Zakončení provedeno trojitou čepičkou. Oříznutí i zapálení probíhá až nečekaně snadno.

INCH Natural by EP Carrillo
Cena: $5
Dostupnost v ČR: NE
Čas v humidoru: 268 dní
Rozměr: 5×62(127×24.6mm)
Krycí list: Sumatra – Ekvádor
Vázací list: Nikaragua
Náplň: Nikaragua, Dominikánská Republika

Vůně
Pata: Krásné a jemné tabákové aroma
Tělo: V podstatě žádné

Konstrukce
Velmi pevná bez měkkých bodů. Trojitá čepička. Švy těsné a viditelné

Vzhled
Tmavě hnědý a sametově hebký krycí list s jednou malou žilkou

Tah před zapálením
Velmi volný – v podstatě bez odporu což je z mé zkušenosti u velkých průměrů naprosto běžné. Ovšem je třeba dbát větší pozoronosti, aby nedošlo k přehrátí doutníku

Chuť ihned po zapálení
Super máslově jemná oříšková a vyzrálá tabáková chuť, která se mísí se smetanou a krásnou dřevitostí v delším dozvuku spolu s trochou koření. Chutě jsou středně plné s obrovskou produkcí bílého hustého dýmu. Od oříznutého konce se line krísná vůně pražených kávových zrn.

1/3 doutníku
10 min – k chutím se přidává slabší krémová káva a trocha zemitosti do dozvuku. Skvěle vyzrálá tabáková chuť dominuje nad ostatními a na jazyku zůstává olejový film. První minuty jsou jednoduše parádní , plných komplexních chutí. Hoření je podle očekávání lehce nerovnoměrné a uvidíme jak se bude vyvíjet dál.
20 min – krémová káva je výraznější a chutě celkově plnější. Hoření má tendenci se korigovat, ale stále je trochu nerovnoměrné. Ovšem chutě jsou famózné a tak lze menší nedostatky hravě přehlédnout

2/3 doutníku
35 min – krásná tabáková chuť je s postupem času výraznější. Hoření se celkem pěkně srovnalo a ostatní chutě jsou beze změny. Světlý popel drží parádně a tenhle doutník si nesmírně užívám. Objevuje se i trocha síly a dozvuk se prodloužil.
50 min – zhruba v polovině se kávě přidává tmavá čokoláda, která se drží i v dozvuku. Hoření je téměř perfektní

3/3 doutníku
65 min – na začátku poslední části je od posledně vše beze změny a vše perfektní. Jens smetana začíná odeznívat a obecná oříškovost přechází do arašídů
80 min – ve zbývajících 15 minutách se již nic nestalo, a protože kouř teplá tak odkládám. Musím podotkout, že velmi nerad.

Závěr a zhodnocení
Famózní záležitost plná komplexních, vyzrálých a vyvážených chutí. Konstrukcí jsem byl velmi mile překvapen. Sice ze začátku bylo hoření nerovnoměrné, ale postupem času se krásně srovnalo a já si mohl doutník užít naplno. Tohle byl doposud můj nejlepší doutník s takhle velkým průměrem a rozhodně bych neváhal koupit znovu a to i přes vyšší cenu. EP Carrillo dokazuje, že kvalita je u něj na prvním místě a za mě musím říct, že i vysoká kvalita. Osobně se nemůžu dočkat maduro vezre. Tohle byl INCH Natural by EP Carrillo.

Napsat komentář