Padilla 1948 Toro
Doutníky Padilla jsou velmi dobře známé a v případě série 1948 tomu není jinak. V tomto roce otec Ernesta Padilly(Herberto – kubánský poeta) vydal svou první knihu. Tohle nikaragujské puro se pyšní bezchybným tmavě hnědým krycím listem nabitým oleji. Náplň pak tvoří Corojo a criollo longfillery z téže země. Konstrukčně byla odvedena rovněž mistrná práce a precizní zakončení trojitou čepičkou to potvrzuje.
Čas v humidoru: 4 měsíce
Rozměr: 6×50(152,4×20,6mm)
Krycí list: Nikaragua
Vázací list: Nikaragua
Náplň: Nikaragua – Corojo a Criollo
Vůně
Pata: Seno, tabák, sladkost a koření
Tělo: Trocha stáje a koření
Konstrukce
Konstrucke je velmi pevná, perfektní bez jediné chybičky. Švy jsou těsné a jen stěží viditelné. Zakončení trojitou čepičkou je precizní.
Vzhled
Velmi tmavě hnědý, barevně jednotný a oleji mabitý krycí list bez viditelnějších žilek.
Tah před zapálením
Perfektní s přesnou dávkou odporu. Tah na prázdno nabízí ořechové dřevo
Chuť ihned po zapálení
Olejová, ořechové dřevo, nasládlá hlubší tabáková chuť s pepřovým úderem se zemitostí a sladkostí v dlouhém dozvuku. Chutě jsou středně plné s parádní produkcí hustějšího dýmu. Při výfuku nosem dostávám velmi olejovou hutnou čokoládu s pepřem. Parádní začátek
1/3 doutníku
10 min – pepře a sladkosti je méně a přidává se koření. Chutě se více zaoblily a uhladily. Ořechové dřevo se rozdělilo na kešu a dřevitost.
15 min – pepře a olejovitosti je méně. Ořechy jsou nahrazeny mléčnou čokoládou a laté. Tabáková chuť je hlubší a působí vyzrálejším dojmem. Po konstrukční stránce je vše perfektní
20 min – čokoláda s laté pomalu přechází do krémové kávy a v dozvuku se objevují lískové oříšky a koření je více. Chutě jsou celkem komplexní a zatím jsem velmi mile překvapen. Při výfuku kouře nosem se zvýrazní krémová káva a pepř
2/3 doutníku
35 min – dřevitost se mění na cedr a spolu s kořením a zemitostí dominují dozvuku. Oříšků na počátku tahu je mnohem více na úkor tabáku. Olejovitost a krémová textura chutí je parádní. Plnost chutí se usadila na solidním středu.
45 min – cedr je výraznější a mní si místo s oříšky a zároveň se přidává trochu máslové chuti. Rovněž je znát trochu síly.
55 min – pepř mizí a krémová káva s čokoládou jsou výraznější
3/3 doutníku
70 min – oříšky zmizely a tabák se zemistostí jsou výraznější
80 min – kouř teplá, chutě mizí a končím
Závěr a zhodnocení
Další skvělá záležitost od Padilly. Hutné, olejové a pěkně vyzrálé chutě se spoustou změn, které se postupně vyvíjeli s troškou síly. Připomínku mám pouze k popelu, který odpadával celkem nečekaně a držel cca 1,5 cm. Tento doutník si rád zopakuji. Tohle byl Padilla 1948 v toru.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.