Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Padilla La Terraza Connecticut Torpedo

Padilla La Terraza Connecticut Torpedo

Záměrem Padilly bylo vytvořit řadu doutníků, které budou cenově dostupné a zároveň kvalitativně na vyšší úrovni. Tak vznikly doutníky La Terraza, které se dodávají ve dvou provedeních. Maduro a  recenzovaný Connecticut. Název La Terraza je převzat od rybářské vesničky, kde měl ukotvenou svou loďku také Hemingway(známý spisovatel, ale také milovník doutníků). Všechen použitý tabák pochází z Nikaragui. Krycí list je světlý, hebký na dotek s jednou větší žilkou. Maduro verze se liší pouze krycím listem. Ostatní složení zůstává stejné. Konstrukce vypadá bezchybně a jsem zvědavý zda doutník dostojí marketingových slov.

Čas v humidoru: 10 týdnů

Rozměr: 6×52(152,4×20,6mm)

Krycí list: Connecticut – Nikaragua

Vázací list: Nikaragua

Náplň: Nikaragua

Vůně

Pata: Trocha sladkosti, listí a čaje

Tělo: Slabší humidorové aroma

Konstrukce
Nepatrně na stisk bez vad a měkkých bodů. U paty lehce box pressed. Švy jsou těsné a viditelné. Torpedo je ubaleno precizně, ale vypadá směšně, protože špička je lehce zahnutá na jednu stranu.

Vzhled
Světlý, sametově hebký a nepatrně hrbolatý krycí list s jednou větší žilkou.

Tah před zapálením
perfektní

Chuť ihned po zapálení
Velmi jemná, krémová, oříšková s tabákem a trochou pepře. delším dozvuku pak dřevitost a nepatrná hořkost. Chutě jsou na slabším středu plnosti s obrovskou produkcí krémového dýmu.

1/3 doutníku
Nahořklost velmi rychle mizí a při výfuku kouře nosem se objevuje krémová káva, kakao, čokoláda a o hodně více pepře. Je to jako bych kouřil úplně jiný doutník.
5 min – na počátku tahu se objevuje trocha sladkosti a dřevitosti je na úkor tabáku více. Chutě jsou hutnější a dostávají se na střed plnosti. Oříšky dominují v dozvuku.
15 min – dozvuk se prodloužil a přidává se do něj zemitost. Chutě jsou parádně jemné a lehce olejové
30 min – na konci první třetiny se chutě nezměnily a zatím jsem překvapen parádními chutěmi, které doutník produkuje.

2/3 doutníku
35 min – oříšků je méně , dřevitost je výraznější a přidává se slušná dávka koření. Konstrukce, hoření i tah jsou perfektní. po pár minutác se přidává slabší máslová chuť a zemitost v dozvuku již není tak výrazná
45 min – v polovině a sladkost přechází do slabšího karamelu
55 min – v dozvuku se objevuje káva a karamel odezněl

3/3 doutníku
70 min – v průběhu poslední části se přidal tabák a dřevitost s kořením byla výraznější. Kouř teplá a končím. Poslední část vykázala potenciál pro delší zrání v humidoru

Závěr a zhodnocení
Totální překvapení a velmi příjemné. podstatě jen pár změn a druhá polovine byla konzistentní , ale při výfuku kouře nosem se chuťový profil zcela změnil a já měl v podstatě dva doutníky. Chutě bylu hutné, olejové a velmi jemné. Konstrukce byla rovněž bez chyby a popel odpadával po třetinách. Tohle je zároveň perfektní doutník pro začátečníky. Snadno rozpoznatelné chutě a naprosto bez síly. Byl jsem o to více potěšen, že se jedná o low end a mnoho jsem neočekával. Ještě dlouho po dokouření jsem v ústech cítil příjemnou olejovou oříškovitost s tabákm. Tohle byl Padilla La Teraza Capa 2010 Connecticut v torpedu.

Napsat komentář