Cain Maduro Torpedo
Doutníky Cain jsou vyráběny rodinou Oliva v Nikaragui a k dostání jsou ve dvou varinatách – habano a maduro, které mám dnes k dispozici. Náplň je pro obě verze stejná a to třikrát fermentované tabákové listy z oblastí Esteli, Condega a Jalapa v Nikaragui. Na prstýnku je sice uvedeno čisté Ligero – nejtlustší a chuťově nejvýraznější lsity z celé rotliny, ale kvůli jejich horší charakteristice hoření jsou do směsi přidány Seco a Viso lsity. Ve výsledku je poměr ligero listů vůči ostatním 84:16 což je stále velmi vysoký poměr. Samotný krycí list pochází z Brazílie a je téměř černý s pár opravdu malými žilkami, perfektně barevně jednotný a naprsto bez vad. Od paty se line krásné čokoládovo tabákové aroma, zatímco tělo vydává neméně pěknou vůni stáje. Konstrukce je skálopevná a až neuvěřitelně souměrná bez měkkých nebo tvrdých bodů. Tohle torpedo s bílým prstýnkem a červeným nápisem vypadá jednoduše famózně. Oříznutí proběhlo velmi snadno, ale korektní zapálení už si svůj čas vyžádalo.
Availability in the Czech Republic: madruo nikoli, ale habano je k dostání here
Time in humidoru: 298 days
The Size Of The: 6×54(152,4×21,4mm)
The cover sheet: Maduro – Brazil
The binding list: Nicaragua
The Content Of The: Ligero listy z oblastí Condega, Jalapa, Esteli – Nikaragua, Seco a Viso – Nicaragua
The Smell Of
Pata: Tobacco, mléčná čokoláda a spousta koření
The Body Of The: Kořeněné a mírně zatuchlé
The Design Of The
Soumerná a skálopevná bez jakékoli chybičky. The seams are tight and invisible. Bezchybně ubaleno
The Appearance Of The
Beautiful looking, sametově hebký a oleji nabitý téměř černý krycí list s jednou menší žilkou a soustou textury na povrchu. Barevně konzistentní po celé délce
A stroke in front of lighting
Perfect
Taste immediately after ignition
Máslově jemná nasládlá tabáková chuť s velkou dávkou pepře v dlouhém dozvuku. Olejové chutě jsou na silnějším středu plnosti s parádní produkcí hustějšího dýmu
1/3 cigar
po pár tazích se přidává na začátek tahu smetana, ketrá se následně pěkně kombinuje s pepřem
10 my – smetana nahrazena tmavou čokoládou, která jde s pepřem rovněž velmi dobře dohromady. Chutě jsou hutnější a o přítomnosti ligero listů není pochyb. Už je cítit trocha síly
Po dalších pár minutách se smetana vrací zpět
25 my – chutě jsou od posledně beze změny. Jsou stále máslově jemné, hutné a olejové. Pepř se stále drží a síla je nepatrně více. The Design Of The, hoření i tah jsou perfektní
2/3 cigar
30 my – čokoláda se míchá s kakaem. Olej ulpívá i na rtech a zatím se jedná o velmi dobrou plnější záležitost
55 my – chutě se ustálily a od posledně beze změny. Po konstrukční stránce stále perfektní
75 my – na konci třetiny se k čokoládě a kakau přidávají pražená zrna a smetana odezněla
3/3 cigar
90 my – v poslední části byla pražená zrna výraznější a nic jiného se nestalo. Hot smoke and quitting
Conclusion and evaluation
Butter soft, bohaté, olejové a dobře vyzrálé chutě s parádní produkcí dýmu a bezchybnou konstrukcé. Síla byla pod středem, což mě příjemně překvapilo vzhledem k množství ligero listů v doutníku. Tohle byl Cain Maduro v Torpedu.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.