(E).. Carrillo Cardinal Natural 52
Celkem nemá cenu se opakovat v tom co už tady bylo napsáno k značce E.P. Carrillo a jejich zdařilým dominikánským doutníkům. (E).. Carrillo Cardinal Natural 52 jsem nechal odpočívat cca 6 měsíců v humidoru.
Rozměry a formát:CHECKrobusto s délkou 12,7cm a prstýnkem vel. 52.
Složení: krycí list Ecuador Sumatra, náplň a vázací list jsou z Nikaragui.
The Appearance Of The: několik menších žilek na krycím listu světle hnědé karamelové ne zcela konzistentní barvy. Povrch doutníku je mírně hrbolatý.
The Design Of The: pevná konstrukce s rovnoměrně rozdělenou náplní, těsné švy krycího listu a zakončení tzv. trojitou čepičkou. Bez viditelného nebo hmatatelného nedostatku. Jediné a to nepovažuju za kaz, je mírně zmáčklá pata doutníku.
The Smell Of: hlava prakticky bez vůně, tělo s vůní trávy a pata voní nasládle, melasou, hrozinkami a kůží. Po oříznutí při zkoušce tahu jsou cítit v tabákové vůni hrozinky.
Edit, tah a hoření: oříznutím bez problému běžným ořezávačem, zapálení plynovým zapalovačem rovněž bez problémů. Tah doutníku je akorát. Popel se na začátku nehezky třepí, ale obdivuhodně drží až do půlky doutníku (kdy jsem ho raději odložil sám). Hoření je celkem rovnoměrné bez potřeby korekce.
A Taste Of:
1/3: v úvodu tabáková trošku nasládlá, travnatá chuť v dozvucích příchutí bílého pepře. Later, už bez pikantní příchuti pepře, je v tabákové chuti cítit skořice.
2/3: o něco výraznější, sweet, ale i mírně nahořklá chuť, stále s příchutí skořice a nově kůže a cedru.
3/3: stále je cítit příchuť cedru a kůže, ale už bez příchutě skořice. Zároveň se přidává příchuť čokolády, bohužel však jen na krátkou chvíli. V závěru je cítit i mírná zemitost.
Charakteristika: středně silný doutník, chuťově středně intenzivní.
Doba kouření: 60 my.
Nápoje: neperlivá voda a pomerančový džus.
Dinner, balení a dostupnost:
balení v cedrových krabicích po 20 ks a cenou 190CZK for the PC.. Díky oficiální distribuci jsou doutníky značky E.P. Carrillo Since 2015 v ČR dobře dostupné.
Doporučení:
bezesporu dobře udělaný dominikánský doutník. Důkazem je bezvadný tah, hoření a držení popele. Chuťově mi nepřijde tak plný, jak se leckde na internetu uvádí. Zejména, když jeho chuťový profil porovnám z některými doutníky nikaragujské produkce, e.g.. Drew Estate, Census atp. Zároveň musím uvést, že bych před touto Natural verzí upřednostnil Maduro, které mi prostě chutná více.
One comment to (E).. Carrillo Cardinal Natural 52
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Pěkná recenze. Mě v budoucnu čeká tento doutník ovšem 56 ring. Já naopak v tomhle případě upřednostňuji natural před madurem.