Cigars


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

EP Carrillo Cardinal 56 Natural

EP Carrillo Cardinal 56 Natural

Navazuje na základní řadu a má být plnějším sourozencem jak v chutích tak síle. Ač na první pohled používají tabáky ze stejných zemí, jendá se o odlišné tabákové listy. Natural verze využívá Sumatra krycí list z Ekvádoru, který je sametově hebký, lehce hrbolatý s jednou menší žilkou. Na dotyk připomíná velmi jemný smirkový papír. Konstrukce je pevná a opět bezchybná. Zakončení provedeno precizně provedenou trojitou čepičkou. Pata nabízí krásné hrozinkovou sladkost,  melasu a koření. Opět famózní aroma. Základní řada a Cardinal jsou od sebe téměř k nerozeznání. Odlišuje je pouze barevné provedení prstýnku, kdy zákldní řada má iniciály EP na červeném podlkadu a CARRILLO na černém. Cardinal to má přesně naopak.

Time in humidoru: 5 months

The Size Of The: 5,5×56(139,7×22,2mm)

The cover sheet: Sumatra- Ecuador

The binding list: Nicaragua

The Content Of The: Nicaragua, Dominican Republic

The Smell Of

Pata: Krásné carrillovské aroma melasy, hrozinkové sladkosti a koření

The Body Of The: Lehce nasládlé, tabákové a stájové

The Design Of The
Celkem pevná bez vad aměkkých bodů. The seams are tight and visible. Zakončení je provedeno trojitou čepičkou.

The Appearance Of The
Bright, sametově hebký a lehce hrbolatý krycí list s jednou menší žilkou

A stroke in front of lighting
Perfect

Taste immediately after ignition
Very fine, olejová tabáková chuť a oříšky. Stejné chutě jsou i v dozvuku. Ty jsou středně plné s obrovskou produkcí hustějšího dýmu.

1/3 cigar
Po chvíli se na počátku tahu objevuje syrupová sladkost a v dozvuku krásná dřevitost. Za malou chvíli se ke sladkosti přidává čokoláda a doutník je pěkně komplexní od samého počátku
10 my – chutě jsou kásně vyzrálé, oloejové a hutné. Syrupová sladkost, chocolate, dřevitost a nyní i pepř, koření a vyzrálý tabák tvoří velice pěknou kombinaci. construction, tah i hoření jsou zatím perfektní
20 my – čokoláda se začíná míchat s krémovou kávou a ostatní chutě jsou beze změny.
30 my – na konci první třetiny pepř mizí, koření a dřevitosti je více

2/3 cigar
40 my – dřevitost přechází v cedr a ten nyní dominuje nad tabákem. Ostatní skvělé chutě jsou i nadál beze změny a doutník si moc užívám. při vyfouknutí kouře nosem se zvýrazní čokoáda a krémová káva. Chutě jsou nadál hutné, olejové, komlexní a bez síly
50 my – v polovině a k chutím se přidává troška síly

3/3 cigar
60 my – tabáková chuť je výraznější a působí vyzráleji
70 my – chutě se nezměnily a s teplajícím kouřem končím

Conclusion and evaluation
Doutníky od EP Carrilla zkrátka nezklamou a tohle nebyla vyjímka. Všechny změny se sice odehrály v první třetině, ale výborné hutné, olejové a komplexní chutě tento malý nedostatek hravě zastínily. Perfektní tah, hoření i konstrukce sjou devizou téhle značky. Tento středně plný a středně silný doutník doporučuji hlavně zkušenějším kuřákům. Tohle Byl EP Carrillo Cardinal Natural 56.

Leave a Reply