Genesys The Project by Ramon Bueso
Tento doutník pochází od muže jenž se v doutníkovém průmyslu pohybuje již vice než 40 years. The Project je už na pohled mistrovským dílem. Třikrát fermentovaný Connecticut Broadleaf maduro krycí list je doslova uhlově černý, hrbolatý s výraynými olejovým i odlesky. Náplň pak tvoří Viso listy ze tří oblastí Nikaragui a ligero z Hondurasu. Po konstrukční stránce se take jedná o prvotřídní kvalitu a tento doutník vypadá velmi chutně.
Time in humidoru: 11 months
The Size Of The: 6×52(155×20,6mm)
The cover sheet: 3x fermentovaný-Connecticut Broadleaf maduro
The binding list: Jamastran – Honduras
The Content Of The: Nicaragua, Honduras – viso i ligero listy
The Smell Of
Pata: Tabák a výrazná hořká čokoloáda s pěknou dávkou koření
The Body Of The: Trochu nakyslé aroma
The Design Of The
Perfect , pevná bez jakýchkoli vad. Torpedo je provedeno velmi precizně
The Appearance Of The
Uhlově černý, hrbolatý a oleji nabitý krycí list. Pod prstýnkem chybí malý kousek krycího listu, ale to kazí jen estetický dojem.
A stroke in front of lighting
Perfect
Taste immediately after ignition
Hlubší a nasládlá tabáková chuť s pepřovým a dřevitým kratším dozvukem. Tastes are oil, krémové v textuře a středně plné s obrovskou produkcí hustějšího dýmu.
1/3 cigar
Zanedlouho se přidává čokoláda, koření a dřevitost se mění na cedr.
5 my – při výfuku kouře nosem dostávm hořkou čokoládu, výrazné kakao a více olejovitosti
10 my – sladkost je o poznání výraznější a k ostaním chutím se přidává laté
20 my – sladkost nepatrně ustoupila. Chutěš jsou hutnější a dozvuk se výrazně prodloužil. Po konstruční stránce je vše v naprostém pořádku
25 my – cedr se mění na dubové dřevo, koření je pryč, laté se mění na krémovou kávu a kakaa je více, což způsobuje ztrátu olejovitosti v dozvuku. Prozatím parádní maduro doutník
2/3 cigar
30 my – na počátku druhé části se objevuje velmi pěkná tabáková chuť a tenhle douník ukazuje širokou paletu chutí. Sice nejsou nijak zvlášť komplexní, ale počet změn to bohatě vynahrazuje
35 my – v samén závěru dozvuku se objevuje zemitost
45 my – dřevitost ustupuje a dává vyniknout, krémové kávě, čokoládě a kakau – prostě paráda
3/3 cigar
55 my – káva nabírá na intšezitě a čokolády je o něco méně. Zatím se neobjevila ani síla a tak zůstávají jen středně plné a krásné chutě
70 my – koření se opět vrací a chutím dominuje krémová káva se špetkou hořkosti. Hot smoke and quitting
Conclusion and evaluation
Vskutku skvělý doutník a pro milovníky maduro krycích listů je tohle diamant v písku. Skvělé a vyzrálé chutě bez síly, konstrukčně perfektní se spoustou změn. Tohle byl Ramon Bueso Genesis The Project v torpedu.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.