Cigars


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Gurkha Ancient Warrior Vintage

Dinner: 2 dollars
Availability in the Czech Republic: NO
Time in humidoru: 55 days
The Size Of The: 8,5×52 (216×20,6mm)
The cover sheet: Habano
The binding list: Dominican Republic
The Content Of The: Nicaragua, Dominican Republic

The Smell Of
Pata: Krásné a výrazné stájové aroma
The Body Of The: Opět stájové

The Design Of The
The Softer, but without the defects. Double Cap. The seams tight and visible

The Appearance Of The
Velmi tmavě hnědý a lehce hrbolatý krycí list se dvěma většími žilkami

A stroke in front of lighting
Very free – almost without resistance

Taste immediately after ignition
Beautifully soft, velmi vyzrálá a hluboká kakaová chuť s trochou sladkosti, dřeva a koření v dozvuku. Production of smoke is a huge. Chutě jsou na slabším středu. A longer reverberation

1/3 cigar
15 my – koření je pryč a kakao je hodně výrazné a dominantní. The other is unchanged. Mám pocit jak kdybych měl jazyk posypaný kakaem. Tohle prostě můžu.
30my – od posledně naštěstí beze změny, protože ta silná kakaová chuť je parádní. Normálně nosem kouř nevyfukuju, protože mi to vyloženě nedělá dobře, ale tady díky jmenosti si to můžu dovolit a je to nářez. Dostávám trochu tabáku a kakao to vystřelí ještě o level výš. Just great. Sice méně sladkosti, ale více kakaa. A longer reverberation. Chutě se ustálily na solidním středu a doutník zanechává slabý olejový film na jazyku.

2/3 cigar
45 my – jsem na začátku druhé třetiny a skoro jsem zapomněl psát jak jsem ponořený do chutí – spíše bych měl napsat chutě. Tady se nejspíš moc změn konat nebude, ale tohle je ten případ kdy to zkrátka není zapotřebí. The ashes almost white, doutník i přes velmi volný tah zůstává chladný.
Po pár minutách se přidává, pro mě dost nezvyklá chuť, třešní v čokoládě a arašídů – při vyfukování kouře nosem. Když nechám poválet jen na jazyku tak třešně nezaznamenám. Obě kombinace jsou skvělé. Dřevitosti je trochu více.
60 my – nejsem ještě ani v polovině a kakao se začíná míchat s tmavou čokoládou. Třešně jsou už pryč a arašídy zůstaly.
80my – při vyfouknutí kouře nosem je to jako bych měl na jazyku rozpuštěnou 80% čokoládu s extra porcí kakaa navíc – tohle miluju. Zároveň se objevila prasklinka, která by ale neměla znamenat žádný problém

3/3 cigar
100 my – od posledně beze změny a vše jde tak jak má.
After a few minutes add the creamy coffee
120 my – dřevo je výraznější a trocha koření se opět vrací do dozvuku
135 my – káva a arašídy výraznější, otherwise unchanged. Kouř zteplal a bohužel musím skončit. I přes tak dlouhou dobu bych klidně pokračoval dál

Conclusion and evaluation
Do tohoto dne bych nevěřil, že si vystačím prakticky se dvěma chutěmi u tak dlouhého doutníku. No ale když se něco dělá pořádně a poctivě tak to jde. Jelikož kakao, čokoládu a podobné záležitosti miluju byl jsem vic než uspokojen a je tedy dobře, že už jsem zakoupil další. Pokud bych měl hledat nějaká negativa tak by směřovala k popelu, který nebyl kompaktní, ale měl snahu se třepit. To už je ale puntíčkaření a nejdůležítější jsou chutě a tady jsem byl extrémně spokojený. Textura velmi jemná bez síly a drsnosti. Tohle byl Gurkha Ancient Warrior Vintage

Leave a Reply