Gurkha Vulcan Toro
Dinner: 2 doalry
Availability in the Czech Republic: NO
Time in humidoru: 88 days
The Size Of The: 6×50 (152×19,8)
The cover sheet: Connecticut Broadleaf Maduro
The binding list: Cameroon
The Content Of The: 8 letá – Dominican Republic
The Smell Of
Pata: Lehce stájové a koření
The Body Of The: Stable
The Design Of The
Total fixed no soft points. Double Cap. The seams tight and almost invisible
The Appearance Of The
Dark brown, sametový a velmi hrbolatý krycí list s jednou větší žilkou
A stroke in front of lighting
Perfect – minimum resistance
Taste immediately after ignition
Butter soft, velmi olejová, arašídová, trocha smetany se dřevem, troškou tabáku a koření v dlohém dozvuku. The tastes of a medium-full.
1/3 cigar
10 my – Olejovocitost opravdu velká. Skoro jako kdybych usrkával arašídový olej. Ostatní chutě od zapálení beze změny
20 my – přidává se sladkost a dřevitost je výraznější. Hoření je krásně rovné, popel světlý a produkce kouře je více než dostatečná
Po pár tazích se sladkost mění charakter na cukrovou. Olejovitost mě ohromně baví
30 my – více koření v dozvuku jinak beze změny. Tohle je zatím zase naprosto odlišná zkušenost, které s Gurkhou doposud mám.
2/3 cigar
45 my – jsem v polovině a podobně jako sladkost i dřevitost mění charakter, ale nejsem schopný určit v co. Hutná olejová arašídovost s trochou smetany přetrvává a je to zajímavá kombinace
After a few minutes add the creamy coffee
Po dalších pár minutách dřevo v dozvuku na chvili lehce zhořkne. olejovitosti trochu méně, ale stále dost
3/3 cigar
75 my – káva a dřevitost výraznější. Smetana je pryč. Chutě naprosto bez drsnosti a síly.
90 my – káva a koření výraznější jinak od posledně beze změny. The smoke grew warm and here I'm
Conclusion and evaluation
Pod drsným názvem se ukrývá vyzrálá směs tabáků nabízející máslově jemnou texturu s opravdu velkou olejovitostí. Chuťový profil sice nenabízí mnoho změn, ale chutě jsou velmi dobré a velmi zajímavé. Rozhodně bych zakoupil znovu. Tohle byl Gurkha Vulcan v toru.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.