Cigars


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Padilla La Terraza Connecticut Torpedo

Padilla La Terraza Connecticut Torpedo

Záměrem Padilly bylo vytvořit řadu doutníků, které budou cenově dostupné a zároveň kvalitativně na vyšší úrovni. Tak vznikly doutníky La Terraza, které se dodávají ve dvou provedeních. Maduro a  recenzovaný Connecticut. Název La Terraza je převzat od rybářské vesničky, kde měl ukotvenou svou loďku také Hemingway(známý spisovatel, ale také milovník doutníků). Všechen použitý tabák pochází z Nikaragui. Krycí list je světlý, hebký na dotek s jednou větší žilkou. Maduro verze se liší pouze krycím listem. Ostatní složení zůstává stejné. Konstrukce vypadá bezchybně a jsem zvědavý zda doutník dostojí marketingových slov.

Time in humidoru: 10 týdnů

The Size Of The: 6×52(152,4×20,6mm)

The cover sheet: Connecticut – Nicaragua

The binding list: Nicaragua

The Content Of The: Nicaragua

The Smell Of

Pata: Trocha sladkosti, listí a čaje

The Body Of The: Slabší humidorové aroma

The Design Of The
Nepatrně na stisk bez vad a měkkých bodů. U paty lehce box pressed. The seams are tight and visible. Torpedo je ubaleno precizně, ale vypadá směšně, protože špička je lehce zahnutá na jednu stranu.

The Appearance Of The
Bright, velvety soft and slightly bumpy cover sheet with one larger vein.

A stroke in front of lighting
perfect

Taste immediately after ignition
Very fine, creamy, oříšková s tabákem a trochou pepře. delším dozvuku pak dřevitost a nepatrná hořkost. Chutě jsou na slabším středu plnosti s obrovskou produkcí krémového dýmu.

1/3 cigar
Nahořklost velmi rychle mizí a při výfuku kouře nosem se objevuje krémová káva, kakao, čokoláda a o hodně více pepře. Je to jako bych kouřil úplně jiný doutník.
5 my – na počátku tahu se objevuje trocha sladkosti a dřevitosti je na úkor tabáku více. Chutě jsou hutnější a dostávají se na střed plnosti. Oříšky dominují v dozvuku.
15 my – dozvuk se prodloužil a přidává se do něj zemitost. Chutě jsou parádně jemné a lehce olejové
30 my – na konci první třetiny se chutě nezměnily a zatím jsem překvapen parádními chutěmi, které doutník produkuje.

2/3 cigar
35 my – oříšků je méně , dřevitost je výraznější a přidává se slušná dávka koření. The Design Of The, hoření i tah jsou perfektní. po pár minutác se přidává slabší máslová chuť a zemitost v dozvuku již není tak výrazná
45 my – v polovině a sladkost přechází do slabšího karamelu
55 my – v dozvuku se objevuje káva a karamel odezněl

3/3 cigar
70 my – v průběhu poslední části se přidal tabák a dřevitost s kořením byla výraznější. Hot smoke and quitting. Poslední část vykázala potenciál pro delší zrání v humidoru

Conclusion and evaluation
Totální překvapení a velmi příjemné. podstatě jen pár změn a druhá polovine byla konzistentní , ale při výfuku kouře nosem se chuťový profil zcela změnil a já měl v podstatě dva doutníky. Chutě bylu hutné, olejové a velmi jemné. Konstrukce byla rovněž bez chyby a popel odpadával po třetinách. Tohle je zároveň perfektní doutník pro začátečníky. Snadno rozpoznatelné chutě a naprosto bez síly. Byl jsem o to více potěšen, že se jedná o low end a mnoho jsem neočekával. Ještě dlouho po dokouření jsem v ústech cítil příjemnou olejovou oříškovitost s tabákm. Tohle byl Padilla La Teraza Capa 2010 Connecticut in torpedu.

Leave a Reply