Padron 1926 Anniversary Series #6 Natural
Než přistoupím k samotné recenzi chci ještě jednou poděkovat Zdeňkovi za zaslání nového popelníku a jako jeho křest jsem nemohl vybrat nic jiného než Padron.
Tento doutník byl vytvořen u příležitosti 75. Narozenin Jose O. Padrona. Všechen tabák použitý na tento doutník se skládá ze sun grown listů(Nicaragua), které zrály 5 years. Očekávat lže tedy chuťově plný, komplexní a silný doutník. Krycí list je sametově hebký d barvou mléčné čokolády a spoustou textuy na povrchu. Konstrtukce perfektní, boxpress tvar pravidelný, švy tesné a viditelné. Podobně jako u série 1964 je i zde použitá pouze jediná čepička.Doutník i přes svou malou velikost(menší robusto) má velmi slušnou hmotnost.
Time in humidoru: 37 months
The Size Of The: 4,7×50(119,4×19,8mm)
The cover sheet: 5y Sun Grown- Nicaragua
The binding list: 5y Sun Grown- Nicaragua
The Content Of The: 5y Sun Grown- Nicaragua
The Smell Of
Pata: Tabák a spousta koření
The Body Of The: Nepatrná zatuchlost a nakyslost
The Design Of The
Velmi pevná bez vad a měkkých bodů. švy jsou těsné a viditelné. Zakončení i jako v případě 1964 serie provedeno jedinou čepičkou. Na petit robusto velmi slušná hmotnost
The Appearance Of The
Hnědý a barevně jednotný krycí list bez viditelnějších žilek a spoustou textury na povrchu
A stroke in front of lighting
Perfect
Taste immediately after ignition
Vyzrálá tabáková chuť a spousta pepře přechází do smetany a mléčné čokolády v dlouhém dozvuku. Textura je velmi krémová a chutě jsou středné plné až plné s parádní produkcí hustějšího dýmu.
1/3 cigar
Po chvíli se přidává vyraznější dřevitost a olejovitost ulpívající na rtech.
10 my – chutě jsou téměř plné a doutník exceluje v předlouhém dozvuku. krémová dřevitost, nasládlost vyzrálého tabáku, olejovitost a mléčná čokoláda se stále slušnou dávkou pepře. Bohaté a hutné chutě jsou cítit až v žaludku. Při vyfouknutí kouře nosem se zvýrazní pepř a čokoláda. Po pár minutách se přidává krémová káva a pepř nepatrně ustupuje. Je cítit i trocha síly, která perfektně doplňuje komplexní chutě.
25 my – krémová káva vystupuje do popředí. construction, tah i hoření jsou perfektní. V dozvuku se objevuje zemitost a pepř si stále drží slušnou úroveň.
2/3 cigar
40 my – krémová dřevitost se teď nejvýraznější chutí. Síla nepatrně začíná stoupat. Po chvíli síli i vyzrálý tabák, síla už je na středu a do dozvuku se přidávají pražené oříšky. Káva ustupuje a pepř téměř mizí.
50 my – v polovině a pražené oříšky přešly v kešu a na počátku tahu se opět objevuje krémová černá káva. Plnost chutí ve druhé třetině klesla a dorovnala se síle.
3/3 cigar
65 my – pepř se zcela vytratil a nahradila ho slabší kůže a do popředí se dostává vyzrálý tabák spolu s mléčnou čokoládou. Kešu se pomnalu vytrácejí. Po konstrukční stránce stále perfektní.
80 my – ve zbytku poslední části vyskočila síla a chutě zůstaly beze změny.
Conclusion and evaluation
Spousta krásných, vyzrálých chutí, které měly postupný vývoj. Dostatek změn, ale také poměrně dost síly a to hlavně v závěru, která nesedne každému. Bylo celkem dost i na mě. Výsledný čas z tak menšího robusta je ohromující. S doutníky Padron je to jako se značkou Ashton. Musíte zaplatit vyšší cenu, mnohdy vysokou, ale zážitek převyšuje i tak vysokou cenu. Osobně volím serii 1964, která je více krémová v textuře i chuti a naprosto bez síly. To nic nemění na faktu, tento doutník byl vynikající. Cca 15 minut po dokouření mě síla dohnala naplno takže kouřit po vydatném obědě. tohle byl Padron 1926 No.6.
3 comments to the Padron 1926 Anniversary Series #6 Natural
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Super reviews (y)
Parádní recenze i fotky. Jediné co mě na tomhle doutníku mrzelo byla vyšší cena oproti normálním sériím (třeba 2000), ale to už bohužel k vintage sériím patří 🙂
Bohužel tak to je. Na druhou stranu je to doutník, který se nekouří každý den