Cigars


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Padron 1926 Anniversary Series #6 Natural

Než přistoupím k samotné recenzi chci ještě jednou poděkovat Zdeňkovi za zaslání nového popelníku a jako jeho křest jsem nemohl vybrat nic jiného než Padron.

Padron 1926 No.6 Natural

Tento doutník byl vytvořen u příležitosti 75. Narozenin Jose O. Padrona. Všechen tabák použitý na tento doutník se skládá ze sun grown listů(Nicaragua), které zrály 5 years. Očekávat lže tedy chuťově plný, komplexní a silný doutník. Krycí list je sametově hebký d barvou mléčné čokolády a spoustou textuy na povrchu. Konstrtukce perfektní, boxpress tvar pravidelný, švy tesné a viditelné. Podobně jako u série 1964 je i zde použitá pouze jediná čepička.Doutník i přes svou malou velikost(menší robusto) má velmi slušnou hmotnost.

Time in humidoru: 37 months

The Size Of The: 4,7×50(119,4×19,8mm)

The cover sheet: 5y Sun Grown- Nicaragua

The binding list: 5y Sun Grown- Nicaragua

The Content Of The: 5y Sun Grown- Nicaragua

The Smell Of

Pata: Tabák a spousta koření

The Body Of The: Nepatrná zatuchlost a nakyslost

The Design Of The

Velmi pevná bez vad a měkkých bodů. švy jsou těsné a viditelné. Zakončení i jako v případě 1964 serie provedeno jedinou čepičkou. Na petit robusto velmi slušná hmotnost

The Appearance Of The

Hnědý a barevně jednotný krycí list bez viditelnějších žilek a spoustou textury na povrchu

A stroke in front of lighting

Perfect

Taste immediately after ignition

Vyzrálá tabáková chuť a spousta pepře přechází do smetany a mléčné čokolády v dlouhém dozvuku. Textura je velmi krémová a chutě jsou středné plné až plné s parádní produkcí hustějšího dýmu.

1/3 cigar

Po chvíli se přidává vyraznější dřevitost a olejovitost ulpívající na rtech.
10 my – chutě jsou téměř plné a doutník exceluje v předlouhém dozvuku. krémová dřevitost, nasládlost vyzrálého tabáku, olejovitost a mléčná čokoláda se stále slušnou dávkou pepře. Bohaté a hutné chutě jsou cítit až v žaludku. Při vyfouknutí kouře nosem se zvýrazní pepř a čokoláda. Po pár minutách se přidává krémová káva a pepř nepatrně ustupuje. Je cítit i trocha síly, která perfektně doplňuje komplexní chutě.
25 my – krémová káva vystupuje do popředí. construction, tah i hoření jsou perfektní. V dozvuku se objevuje zemitost a pepř si stále drží slušnou úroveň.

2/3 cigar

40 my – krémová dřevitost se teď nejvýraznější chutí. Síla nepatrně začíná stoupat. Po chvíli síli i vyzrálý tabák, síla už je na středu a do dozvuku se přidávají pražené oříšky. Káva ustupuje a pepř téměř mizí.
50 my – v polovině a pražené oříšky přešly v kešu a na počátku tahu se opět objevuje krémová černá káva. Plnost chutí ve druhé třetině klesla a dorovnala se síle.

3/3 cigar

65 my – pepř se zcela vytratil a nahradila ho slabší kůže a do popředí se dostává vyzrálý tabák spolu s mléčnou čokoládou. Kešu se pomnalu vytrácejí. Po konstrukční stránce stále perfektní.
80 my – ve zbytku poslední části vyskočila síla a chutě zůstaly beze změny.

Conclusion and evaluation

Spousta krásných, vyzrálých chutí, které měly postupný vývoj. Dostatek změn, ale také poměrně dost síly a to hlavně v závěru, která nesedne každému. Bylo celkem dost i na mě. Výsledný čas z tak menšího robusta je ohromující. S doutníky Padron je to jako se značkou Ashton. Musíte zaplatit vyšší cenu, mnohdy vysokou, ale zážitek převyšuje i tak vysokou cenu. Osobně volím serii 1964, která je více krémová v textuře i chuti a naprosto bez síly. To nic nemění na faktu, tento doutník byl vynikající. Cca 15 minut po dokouření mě síla dohnala naplno takže kouřit po vydatném obědě. tohle byl Padron 1926 No.6.

3 comments to the Padron 1926 Anniversary Series #6 Natural

Leave a Reply