Partagas Spanish Rosado San Augustin
Jméno Partagas v doutníkovém světě netřeba představovat. Dlouholetá tradice, kvalita produktů a hlavně silnější a plnější chutě doutníků si vydobyly celosvětový věhlas. Dnes se podíváme na Partagas Spanish Rosado. Krycí list je odstínu rosado a je pěstovaný v Hondurasu v údolí San Augustin. Vázací list je použit Connecticut Broadleaf a longfillery jsou z Mexika, Hondurasu a dominikánské republiky. Tenhle doutník si poležel v humidoru 18 months. Protože jsem měl možnost vykouřit jeden z těchto doutníků když jsem dostal box a jeden právě po zmiňované době, mohu už teď říci, že Spanish Rosado má opravdu slušný potenciál pro zrání v humidoru.
Time in humidoru: 18 months
The Size Of The: 5,5×52(139,7×20,6mm)
The cover sheet: Rosado – Honduras, údolí San Augustin
The binding list: Connecticut Broadleaf
The Content Of The: Dominican Republic, Mexico, Honduras
The Smell Of
Pata: Tobacco, koření a čokoláda
The Body Of The: Příjemné tabákové
The Design Of The
Nepatrně na stisk bez měkkých bodů a vad. švy jsou těsné a viditelné. The terminator made a double Cap
The Appearance Of The
Dark brown(lehce načervenalý) a hroblatý krycí list bez viditelnějších žilek a s olejovými odlesky
A stroke in front of lighting
Perfect
Taste immediately after ignition
Very fine(mature). Trocha smetany, nasládlého tabáku a dřevitosti Stejné chutě panují i v kratším a sušším dozvuku. Chutě jsou na slabším středu plnosti s parádní produkcí dýmu.
1/3 cigar
První změna přichází velmi rychle. Dřevistost se mění na cedr s kořením a chutě zanechávají slabý olejový film na jazyku. Sladkost nabírá cukrový charakter a je výraznější.
5 my – Při vyfouknutí nosem je patrná mléčná čokoláda a krémová káva. V dozvuku se pak přidává trocha zemitosti. Chutě jsou téměř hedvábně jemné a usadily se na solidním středu. Reverberation is extended.
20 my – sladkosti je méně a hlubší tabákovou chuť doprovází v dozvuku trocha smetany, cedr, koření a zemitost. The Design Of The, tah i hoření jsou perfektní
25 my – První třetina se zakončila skvěle. Jako bych jedl sladký, smetanovo – kávový dortík s dodatkem tabáku, cedru a zemitosti
2/3 cigar
40 my – smetana je pryč a přidává se černá káva. Ostatní chutě se nezměnily
50 my – sladkosti je opět méně a ke kávě se přidává hořká čokoláda. Textura je stále krásně máslová, koření je více a chutě jsou plnější.
3/3 cigar
60 my – poslední třetina se začíná náloží černé kávy bez hořkosti, vyzrálým tabákem a končí se čokoládou, cedrem a zemitostí. Po konstrukční stránce stále perfektní. O deset minut později kouř teplá a končím.
Conclusion and evaluation
Skvělý doutník. Krásné vyzrálě chutě, spousta změn, perfektní tah i konstrukce. První polovina byla jako sladký smetanovo – kávový dezert, který jsem v druhé polovině zapil dávkou černé kávy, hořké čokolády, tabáku, cedru a zemitosti. Dozvuk je trochu sušší, ale každopádně nic zásadního. Z prvního doutíku si pamatuji, že dozvuk byl o hodně sušší, méně sladký a smetanový. Pochopitelně také nebyl tak máslově jemný. 18 měsíců v humidoru udělalo svoje. Velké bravo pro Partagas a doufám, že si doutník budu moci zopakovat. Tohle Byl Partagas Spanish Rosado San Augustin
2 comments to the Partagas Spanish Rosado San Augustin
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Tohle ale s Partagasem nema nic spolecnyho, toto je Americky “Partagas” 🙂
Ale jinak hezka recenze
Yes. Naprostá pravda. 99% procent mých recenzí bude právě z americké produkce. Ke kubánským doutníkům nemám dobrý dostup