Cigars


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

San Cristobal Guajiro

San Cristobal Guajiro

Značka San Cristobal patří do portfolia firmy Ashton, která je zmámá vynikajícími doutníky stejného jména. O výrobu se nestará nikdo jiný než  Jose ‘Don Pepin’ Garcia. Jedná se o první blend této značky a ve vývoji byl celé dva roky než byl připraven k vypuštění mezi doutníkovou veřejnost. Jedná se o nikaragujské puro. Corojo krycí list je tmavě hnědý a hebký s jednou větší žilkou a nepatrnými světlejdími body po celém těle(nejedná se o vady). Konstrukce je lehce na stisk a naprosto perfektní. The seams are tight and almost invisible. Zakončení je provedeno klasicky trojitou čepičkou a navíc je přidán malý prasečí ocásek.

Time in humidoru: 2 years, 3 měsíce

The Size Of The: 6,6×46(167,6×18,2mm)

The cover sheet: Corojo – Nicaragua

The binding list: Nicaragua

The Content Of The: Nicaragua

The Smell Of

Pata: Velmi zvláštní zatuchlé sladko nakyslé aroma s trochou koření

The Body Of The: Tobacco, koření a trocha nakyslosti

The Design Of The
Pevná a naprosto bezchybná. The seams are tight and visible. Zakončení je provedeno trojitou čepičkou a prasečím ocáskem.

The Appearance Of The
Velmi tmavě hnědý a hebký krycí list se světlejšími body po celé délce a jednou výraznější žilkou, která se táhně od prstýnku až k patě.

A stroke in front of lighting
Free – almost without resistance

Taste immediately after ignition
Sweet, olejová a výrazná tabáková chuť s dřevitostí, zemitostí, čokoládou, pepper, solí a trochou hořkosti v elším dozvuku. Chutě jsou středně plné s parádní produkcí vzdušnějšího dýmu.

1/3 cigar
10 my – hořkost zmizela velmi rychle. Tobacco, hořká čokoláda, kakao, pepř, trocha dřevitosti a zemitost je aktuální kombinace chutí. Ty jsou hluboké, olejové a pekně vyzrálé. Tah je absolutně bez odporu a je třeba ho kontrolovat. Rychlejší potáhnutí okamžitě způsobí zhořknutí a travnatost.
20 my – sůl odezněla, sladkost je výraznější a ostatní chutě zůstaly beze změny. Hoření je pomalé a doutník je cítit až v žaludku. Tabák působí vyzráleji, kakao pohlcuje čokoládu a síla se zatím neobjevila.
30 my – černá kavá se míchá s kakaem

2/3 cigar
40 my – pepř mizí a chutě se od posledně nezměnily. Zatím je to kakaovo kávová nálož s dodatkem sladkosti a zemitosti. Plnost chutí e usadila na středu

3/3 cigar
70 my – zbytek druhé části se obešel beze změny. Na počátku té poslední je více kávy a objevují se oříšky
80 my – v tenhle moment kouř teplá a končím

Conclusion and evaluation
Doslova tuny kakaa a to hlavně v druhé polovině byly až neskutečné. Ostatní chutě se držely v pozadí a to vše bez síly. Konsdrukce byla perfetkní a jen volný tah bylo potřeba kontrolovat. Zkrátka pochoutka. Preferoval bych ještě krémovější texturu chutí, ale i tak super záležitost. Obecně doutníky Joseho Garcii až tak nepreferuji (snad jen tu skvělou pepřovou chuť tak typickou pro jeho blendy), ale tady jsem byl nadmíru spokojen. Tohle byl San Cristbal Guajiro.

Leave a Reply