Cygara


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Wieczór z cygara Ashton w Bratysławie

Večer s doutníky Ashton v Bratislavě
Po proběhlé pražské akci Doutníkový večer v salónku Paukert, jsme měli tu čest se podívat i na podobnou akci do Bratislavy. Akce se konala ve středu 14. Března v restauraci hotelu 4Inn. Po ubytování v hotelu, jsme si akcí z dlouhé chvíle v lobby baru zapálili doutník La Aurora Cameroon robusto, na naladění chuťových buněk výborný.

Po příchodu na akci jsme obdrželi hodnotící arch, tři kusy doutníků a byly nám naservírovány dva druhy alkohol. nápojů, konkrétně Ron Santiago De Cuba Aňejo a 12letou single malt Bruichladdich Scotch Whisky. Akci zahájil úvodním slovem provozovatel doutníkového handlu Dom Seegars (a ředitel společnosti My&Mnie), který byl rovněž pořadatelem večera. Následně vystoupili čestní hosté z Ashtonu – ředitel světového prodeje Chip Goldeen a manažer pro Evropu Ludovic Faxel. Velice sympatické bylo, že zástupci společnosti Ashton obešli všechny návštěvníky akce, osobně je pozdravili a prohodili s námi pár vět.

Z výběru doutníků jsme obdrželi Ashton Cabinet No. 3 Small Perfecto, Paradiso Papagayo Toro Grande a La Aroma del Caribe Edicion Especial No. 2 a tyto všechny tři blendy jsou vyráběny Ashtonem. Doporučeno bylo kouřit od nejslabšího po nejsilnější (– tedy v pořadí Ashton, La Aroma a na závěr Paradis) v kombinaci s již zmíněnými alkohol. nápoji. Hodnotící formulář byl koncipován tak, aby mohl návštěvník akce hodnotit vzájemnou symbiózu jednotlivých doutníků a nápojů.

Akce v Bratislavě se zúčastnilo 65 doutníkových nadšenců a podle slov pořadatelů by měla být v budoucnu opakována s čtvrtletní periodicitou. Osobně mě akce potěšila stejně jako Doutníkový večer v salónku Paukert přestože byla formátem odlišná. Občerstvení ve formě švédského stolu bylo na velice dobré úrovni, stejně tak jako výběr doutníků a alkoholu v ceně vstupenky (35 EUR). Bohužel jsme zatím nedostali fotografie za akce, abychom se s vámi mohli podělit o výbornou atmosféru večera.

Za zmínku stojí i připravovaný doutníkový časopis Casa De Cigars, který společnost My&Mi připravuje. Magazín by měl vycházet čtvrtletně a krom zajímavých informacích o doutnících by měl obsahovat na více jak 100 stránkách  i rady pro začátečníky.

U doutníků Ashton bych na závěr rád připomněl, že se pravidelně umísťují v hodnoceních prestižního doutníkového magazínu Cigar Aficionado, mezi poslední úspěchy patří umístění na devátém místě v roce 2009 i třinácté místo v roce 2011.

Odpowiedz