Graycliff Avelino Lara Torpedo
Tento doutník byl ubalen k příležitost osmdesátých narozenim Avelina Lary – zakladatele původní Cohiby a master blendera v Graycliffu. Většina použitých tabáků pochází z roku 1995 a prošly pečlivou fermentací. Počínaje Krycím listem Sumatra, vázacím Habano listem z Ekvádoru a konče vyzrálou směsí longfillerů ze čtyř zemí(Nikaragaua, Honduras, Brasil, Costa Rica). Navíc se jedná o jednorázovou produkci 400 000 peças. Z celého popisu se mi až sbíhají sliny. Cena doutníku není nijak nízká($10-13)což je pro Graycliff typické. Ovšem v aukcích je lze pořídit za velmi příznivé ceny.
Dimensão: 6×52(152,4×20,6mm)
Folha de rosto: Sumatra – Equador
A lista de ligação: Habano – Equador
Refil: Nikaragaua, Honduras, Brasil, Costa Rica
O perfume de
Pata: Slabší aroma listí a tabáku
Corpo: Nijaké
Construção
Lehce na stisk bez vad a měkkých bodů. As costuras são visíveis e apertado
O aparecimento do
Hnědý hebký krycí list s jednou střední žilkou
Um traço na frente de iluminação
Perfeito
Imediatamente após ignição de gosto
Jemná ořechovo dřevitá chuť s trochou sladkosti, koření a opšt dřevitosti v delším dozvuku. Chutě jsou středně plné se slušnou produkcí vzdušnjšího dýmu.
1/3 charuto
15 min – na počátku tahu je více ořechů a v dozvuku více ořechů. Jinak se chutě od zapálení nezměnily. Po pár tazích se ořechy mění na výraznější mandle
25 min – mandle dostávají pražený nádech a cutě lehce klesly pod střed plnosti. Construção , tah i hoření jsou ukázkové a popel držel téměř celou třetinu
2/3 charuto
40 min – ještě před polovinou se k mandlím přidává trocha kávy a dřevitosti s kořením je více
50 min – na konci třetiny mandle přešly do arašídů a z koření je nejvýraznější muškátový oříšek
3/3 charuto
75 min – chutě se od posledně nezměnily a s teplajícím kouřem končím
Conclusão e avaliação
Tenhle doutník ničím vyloženě neohromí, ale jde o příjemnou záležitost. Na druhou stranu bych čekal více vyzrálosti a komplexity od doutníku vyrobeného k takovému výročí. Tohle byl Graycliff Avelino Lara 80th v torpedu.
Deixar uma resposta
Você deve ser logado Este post e comentário.