Charutos


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Gurkha Blue Steel Torpedo

Foto doutníku před zapálením bohužel není, protože jsem se na něj tak těšil, že jsem na to úplně zapomněl. Tak jen dodám, že e jedná o limitovanou edici cca 50000 doutníků produkovanou jen jednou a to díky vzácným použitým tabákům

Dimensão: 6,5×53
Folha de rosto: Costa Rica maduro kultivovaný v roce 1996
A lista de ligação: Não detectado
Refil: Nicarágua, Honduras, Kolumbie

O perfume de
Pata: Seno a stáj
Corpo: Nádherné čokoládové aroma

Construção
Na dotek měkčí, Mas sem os defeitos.

O aparecimento do
Marrom muito escuro. (skoro černý) a neskutečně tenký krycí list pouze s malými žilkami. Doutník dorazil již s natrženým listem a tak doufám, že to nezpůsobí větší potíže

Um traço na frente de iluminação
Trochu těsnější než jsem u Gurkhy zvyklý, ael na druhou stranu u tohoto tvaru je celkem běžný a případným dalším oříznutím se dá upravit.

Algumas pinceladas depois da ignição
Velmi jemná a hluboká chuť čokolády, tabáku, sladkosti a pepře v dozvuku. Parádní start

1/3 charuto
5 min – čokoládovisto na počátku velmi hutná. Pak se přidá skvěle vyzrálý tabák a v dozvuku opě dominuje čokoláda s trochou pepře, sladkosti a koření. Kouře sice není mnoho a je trochu vzdušnější, ale zanechává neuvěřielně bohaté chutě.
20 min – chutě ještě o něco hlubší a bez síly. S postupným hořením přibylo pár prasklinek díky počátečnímu poškození, ale zatím není důvod k panice. Dozvuk krásně dlouhý a příjemný. Chutě se na jazyku drží jako klíště. Tohle je doutníkový dortík

2/3 charuto
30 min – pepř v dozvuku zmizel a místo něho nastoupilo kakao. V tento moment i dost olejový. Zatím naprosto báječný
40 min – jsem zhruba v polovině a díky poškožení jsem se mohl přesvědčit jaký vliv má krycí list na celkovou chuť. Kus ho totíž odpadl takže jsem chvíli kouřil jen vázací list a náplň. Těch pár minut jsem měl v ruce naprosto odlišný doutník. Nechtělo si mi ani věřit jak tak tenounký – průsvitný krycí list dokáže být doslova nabitý bohatými chutěmi.
O pár tahů později vystupuje více chuť tabáku a koření. Tohle je dezert se vším všudy

3/3 charuto

55 min – místo kakaa v dozvuku laté. Velmi krémová textura
62 min – koření téměř zmizelo, více kávy a méně čokolády
90 min – bohužel končím a musím říct, že zatím nejlepší co jsem měl

Conclusão e avaliação
Tak tohle byla famožní záležitost. Trochu jsem měl obavy z poškození, ale proběhlo to bez větších komplikací a po odložení jsem byl doslova nadšen a to tak, že ještě večer jsem si jich objednal dalších 15. Já tvrdím, že po dobré, jídle musí přijít skvělý dezert a tady jsem ho našel. Krycí list z Costa Ricy kultivovaný v roce 1996 mě v první chvííli udívil svou tenkostí aby v zápětí učaroval svými chutěmi.

Deixar uma resposta