Padilla 1948 Touro
Doutníky Padilla jsou velmi dobře známé a v případě série 1948 tomu není jinak. V tomto roce otec Ernesta Padilly(Herberto – kubánský poeta) vydal svou první knihu. Tohle nikaragujské puro se pyšní bezchybným tmavě hnědým krycím listem nabitým oleji. Náplň pak tvoří Corojo a criollo longfillery z téže země. Konstrukčně byla odvedena rovněž mistrná práce a precizní zakončení trojitou čepičkou to potvrzuje.
Tempo em humidoru: 4 měsíce
Dimensão: 6×50(152,4×20,6mm)
Folha de rosto: Nicarágua
A lista de ligação: Nicarágua
Refil: Nicarágua – Corojo a Criollo
O perfume de
Pata: Seno, tabaco, sladkost a koření
Corpo: Trocha stáje a koření
Construção
Konstrucke je velmi pevná, perfektní bez jediné chybičky. Švy jsou těsné a jen stěží viditelné. Zakončení trojitou čepičkou je precizní.
O aparecimento do
Marrom muito escuro., barevně jednotný a oleji mabitý krycí list bez viditelnějších žilek.
Um traço na frente de iluminação
Perfektní s přesnou dávkou odporu. Tah na prázdno nabízí ořechové dřevo
Imediatamente após ignição de gosto
Óleo, ořechové dřevo, nasládlá hlubší tabáková chuť s pepřovým úderem se zemitostí a sladkostí v dlouhém dozvuku. Chutě jsou středně plné s parádní produkcí hustějšího dýmu. Při výfuku nosem dostávám velmi olejovou hutnou čokoládu s pepřem. Grande começo
1/3 charuto
10 min – pepře a sladkosti je méně a přidává se koření. Chutě se více zaoblily a uhladily. Ořechové dřevo se rozdělilo na kešu a dřevitost.
15 min – pepře a olejovitosti je méně. Ořechy jsou nahrazeny mléčnou čokoládou a laté. Tabáková chuť je hlubší a působí vyzrálejším dojmem. Po konstrukční stránce je vše perfektní
20 min – čokoláda s laté pomalu přechází do krémové kávy a v dozvuku se objevují lískové oříšky a koření je více. Chutě jsou celkem komplexní a zatím jsem velmi mile překvapen. Při výfuku kouře nosem se zvýrazní krémová káva a pepř
2/3 charuto
35 min – dřevitost se mění na cedr a spolu s kořením a zemitostí dominují dozvuku. Oříšků na počátku tahu je mnohem více na úkor tabáku. Olejovitost a krémová textura chutí je parádní. Plnost chutí se usadila na solidním středu.
45 min – cedr je výraznější a mní si místo s oříšky a zároveň se přidává trochu máslové chuti. Rovněž je znát trochu síly.
55 min – pepř mizí a krémová káva s čokoládou jsou výraznější
3/3 charuto
70 min – oříšky zmizely a tabák se zemistostí jsou výraznější
80 min – fumaça quente, chutě mizí a končím
Conclusão e avaliação
Další skvělá záležitost od Padilly. Hutné, olejové a pěkně vyzrálé chutě se spoustou změn, které se postupně vyvíjeli s troškou síly. Připomínku mám pouze k popelu, který odpadával celkem nečekaně a držel cca 1,5 cm. Tento doutník si rád zopakuji. Tohle byl Padilla 1948 v toru.
Deixar uma resposta
Você deve ser logado Este post e comentário.