Partagas Spanish Rosado San Augustin
Jméno Partagas v doutníkovém světě netřeba představovat. Dlouholetá tradice, kvalita produktů a hlavně silnější a plnější chutě doutníků si vydobyly celosvětový věhlas. Dnes se podíváme na Partagas Spanish Rosado. Krycí list je odstínu rosado a je pěstovaný v Hondurasu v údolí San Augustin. Vázací list je použit Connecticut Broadleaf a longfillery jsou z Mexika, Hondurasu a dominikánské republiky. Tenhle doutník si poležel v humidoru 18 meses. Protože jsem měl možnost vykouřit jeden z těchto doutníků když jsem dostal box a jeden právě po zmiňované době, mohu už teď říci, že Spanish Rosado má opravdu slušný potenciál pro zrání v humidoru.
Tempo em humidoru: 18 meses
Dimensão: 5,5×52(139,7×20,6mm)
Folha de rosto: Rosado – Honduras, údolí San Augustin
A lista de ligação: Connecticut Broadleaf
Refil: República Dominicana, México, Honduras
O perfume de
Pata: Tabaco, koření a čokoláda
Corpo: Příjemné tabákové
Construção
Nepatrně na stisk bez měkkých bodů a vad. švy jsou těsné a viditelné. O Exterminador do futuro feita um duplo do boné
O aparecimento do
Marrom escuro(lehce načervenalý) a hroblatý krycí list bez viditelnějších žilek a s olejovými odlesky
Um traço na frente de iluminação
Perfeito
Imediatamente após ignição de gosto
Muito bem.(maduras). Trocha smetany, nasládlého tabáku a dřevitosti Stejné chutě panují i v kratším a sušším dozvuku. Chutě jsou na slabším středu plnosti s parádní produkcí dýmu.
1/3 charuto
První změna přichází velmi rychle. Dřevistost se mění na cedr s kořením a chutě zanechávají slabý olejový film na jazyku. Sladkost nabírá cukrový charakter a je výraznější.
5 min – Při vyfouknutí nosem je patrná mléčná čokoláda a krémová káva. V dozvuku se pak přidává trocha zemitosti. Chutě jsou téměř hedvábně jemné a usadily se na solidním středu. Dozvuk se prodloužil.
20 min – sladkosti je méně a hlubší tabákovou chuť doprovází v dozvuku trocha smetany, cedr, koření a zemitost. Construção, tah i hoření jsou perfektní
25 min – První třetina se zakončila skvěle. Jako bych jedl sladký, smetanovo – kávový dortík s dodatkem tabáku, cedru a zemitosti
2/3 charuto
40 min – smetana je pryč a přidává se černá káva. Ostatní chutě se nezměnily
50 min – sladkosti je opět méně a ke kávě se přidává hořká čokoláda. Textura je stále krásně máslová, koření je více a chutě jsou plnější.
3/3 charuto
60 min – poslední třetina se začíná náloží černé kávy bez hořkosti, vyzrálým tabákem a končí se čokoládou, cedrem a zemitostí. Po konstrukční stránce stále perfektní. O deset minut později kouř teplá a končím.
Conclusão e avaliação
Skvělý doutník. Krásné vyzrálě chutě, spousta změn, perfektní tah i konstrukce. První polovina byla jako sladký smetanovo – kávový dezert, který jsem v druhé polovině zapil dávkou černé kávy, hořké čokolády, tabáku, cedru a zemitosti. Dozvuk je trochu sušší, ale každopádně nic zásadního. Z prvního doutíku si pamatuji, že dozvuk byl o hodně sušší, méně sladký a smetanový. Pochopitelně také nebyl tak máslově jemný. 18 měsíců v humidoru udělalo svoje. Velké bravo pro Partagas a doufám, že si doutník budu moci zopakovat. Tohle Byl Partagas Spanish Rosado San Augustin
2 Comentários para Partagas Spanish Rosado San Augustin
Deixar uma resposta
Você deve ser logado Este post e comentário.
Tohle ale s Partagasem nema nic spolecnyho, toto je Americky “Partagas” 🙂
Ale jinak hezka recenze
Sim. Naprostá pravda. 99% procent mých recenzí bude právě z americké produkce. Ke kubánským doutníkům nemám dobrý dostup