San Cristobal Guajiro
Značka San Cristobal patří do portfolia firmy Ashton, která je zmámá vynikajícími doutníky stejného jména. O výrobu se nestará nikdo jiný než Jose ‘Don Pepin’ Garcia. Jedná se o první blend této značky a ve vývoji byl celé dva roky než byl připraven k vypuštění mezi doutníkovou veřejnost. Jedná se o nikaragujské puro. Corojo krycí list je tmavě hnědý a hebký s jednou větší žilkou a nepatrnými světlejdími body po celém těle(nejedná se o vady). Konstrukce je lehce na stisk a naprosto perfektní. Švy jsou těsné a téměř neviditelné. Zakončení je provedeno klasicky trojitou čepičkou a navíc je přidán malý prasečí ocásek.
Tempo em humidoru: 2 anos, 3 měsíce
Dimensão: 6,6×46(167,6×18,2mm)
Folha de rosto: Corojo – Nicarágua
A lista de ligação: Nicarágua
Refil: Nicarágua
O perfume de
Pata: Velmi zvláštní zatuchlé sladko nakyslé aroma s trochou koření
Corpo: Tabaco, koření a trocha nakyslosti
Construção
Pevná a naprosto bezchybná. As costuras são visíveis e apertado. Zakončení je provedeno trojitou čepičkou a prasečím ocáskem.
O aparecimento do
Velmi tmavě hnědý a hebký krycí list se světlejšími body po celé délce a jednou výraznější žilkou, která se táhně od prstýnku až k patě.
Um traço na frente de iluminação
Grátis – quase sem resistência
Imediatamente após ignição de gosto
Doce, olejová a výrazná tabáková chuť s dřevitostí, zemitostí, čokoládou, pimenta, solí a trochou hořkosti v elším dozvuku. Chutě jsou středně plné s parádní produkcí vzdušnějšího dýmu.
1/3 charuto
10 min – hořkost zmizela velmi rychle. Tabaco, hořká čokoláda, kakao, pepř, trocha dřevitosti a zemitost je aktuální kombinace chutí. Ty jsou hluboké, olejové a pekně vyzrálé. Tah je absolutně bez odporu a je třeba ho kontrolovat. Rychlejší potáhnutí okamžitě způsobí zhořknutí a travnatost.
20 min – sůl odezněla, sladkost je výraznější a ostatní chutě zůstaly beze změny. Hoření je pomalé a doutník je cítit až v žaludku. Tabák působí vyzráleji, kakao pohlcuje čokoládu a síla se zatím neobjevila.
30 min – černá kavá se míchá s kakaem
2/3 charuto
40 min – pepř mizí a chutě se od posledně nezměnily. Zatím je to kakaovo kávová nálož s dodatkem sladkosti a zemitosti. Plnost chutí e usadila na středu
3/3 charuto
70 min – zbytek druhé části se obešel beze změny. Na počátku té poslední je více kávy a objevují se oříšky
80 min – v tenhle moment kouř teplá a končím
Conclusão e avaliação
Doslova tuny kakaa a to hlavně v druhé polovině byly až neskutečné. Ostatní chutě se držely v pozadí a to vše bez síly. Konsdrukce byla perfetkní a jen volný tah bylo potřeba kontrolovat. Zkrátka pochoutka. Preferoval bych ještě krémovější texturu chutí, ale i tak super záležitost. Obecně doutníky Joseho Garcii až tak nepreferuji (snad jen tu skvělou pepřovou chuť tak typickou pro jeho blendy), ale tady jsem byl nadmíru spokojen. Tohle byl San Cristbal Guajiro.
Deixar uma resposta
Você deve ser logado Este post e comentário.