Gurkha modrá oceľ torpédo
Foto z cigary pred osvetlenie je bohužiaľ, pretože som si to užil, Mal som úplne zabudol. Len tak som, je to limitovaná edícia od cca 50000 cigary vyrába iba raz vďaka zriedkavé použitých tabákům
Veľkosť: 6,5×53
Titulná strana: Kostarika maduro pestuje 1996
Zozname väzieb: nezistil
Obsah: Nikaragua, Honduras, Kolumbia
Vôňa
Pata: Seno a stabilný
Telo: Nádherné čokoládová aróma
Konštrukcia
Mäkšia na dotyk, ale bez vady.
Vzhľad
Veľmi tmavo hnedá (takmer čierne) a neuveriteľne tenký obal len s malým žily. Cigary prišiel s roztrhané plechu, takže dúfam, že, nespôsobuje väčšie ťažkosti
Mŕtvica pred osvetlenie
Trochu užšie, než Gurkhas zvyknutý, ael na druhou stranu u tohoto tvaru je celkem běžný a případným dalším oříznutím se dá upravit.
Pár ťahov po zapálení
Velmi jemná a hluboká chuť čokolády, tabáku, sladkosti a pepře v dozvuku. Parádní start
1/3 cigara
5 min – čokoládovisto na počátku velmi hutná. Pak se přidá skvěle vyzrálý tabák a v dozvuku opě dominuje čokoláda s trochou pepře, sladkosti a koření. Kouře sice není mnoho a je trochu vzdušnější, ale zanechává neuvěřielně bohaté chutě.
20 min – chutě ještě o něco hlubší a bez síly. S postupným hořením přibylo pár prasklinek díky počátečnímu poškození, ale zatím není důvod k panice. Dozvuk krásně dlouhý a příjemný. Chutě se na jazyku drží jako klíště. Tohle je doutníkový dortík
2/3 cigara
30 min – pepř v dozvuku zmizel a místo něho nastoupilo kakao. V tento moment i dost olejový. Zatím naprosto báječný
40 min – jsem zhruba v polovině a díky poškožení jsem se mohl přesvědčit jaký vliv má krycí list na celkovou chuť. Kus ho totíž odpadl takže jsem chvíli kouřil jen vázací list a náplň. Těch pár minut jsem měl v ruce naprosto odlišný doutník. Nechtělo si mi ani věřit jak tak tenounký – průsvitný krycí list dokáže být doslova nabitý bohatými chutěmi.
O pár tahů později vystupuje více chuť tabáku a koření. Tohle je dezert se vším všudy
3/3 cigara
55 min – místo kakaa v dozvuku laté. Velmi krémová textura
62 min – koření téměř zmizelo, více kávy a méně čokolády
90 min – bohužel končím a musím říct, že zatím nejlepší co jsem měl
Záver a vyhodnotenie
Tak tohle byla famožní záležitost. Trochu jsem měl obavy z poškození, ale proběhlo to bez větších komplikací a po odložení jsem byl doslova nadšen a to tak, že ještě večer jsem si jich objednal dalších 15. Já tvrdím, že po dobré, jídle musí přijít skvělý dezert a tady jsem ho našel. Krycí list z Costa Ricy kultivovaný v roce 1996 mě v první chvííli udívil svou tenkostí aby v zápětí učaroval svými chutěmi.
Pridaj komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.